Κατατέθηκε (όπως πρώτη εδώ και πολύ καιρό είχε αποκαλύψει η στήλη big mouth του powergame.gr) η τροπολογία που μπλοκάρει τη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές. Η όλη ιστορία (του αποκλεισμού) ξεκίνησε εδώ και καιρό, με τον υπουργό Γεραπετρίτη να λαμβάνει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό προκειμένου να καταρτιστεί η επίμαχη διάταξη που «έφτασε» χθες στη Βουλή.

Αναλυτικά τι αναφέρει το big mouth για το παρασκήνιο μιας τροπολογίας

- «O επονομαζόμενος και ''καθηγητής'' του Μαξίμου, πέραν της συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Βορίδη, μαθαίνω ότι πραγματοποίησε και σειρά επαφών με επιφανείς συνταγματολόγους, αποσκοπώντας εκτός από τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και στην εποικοδομητική ανταλλαγή νομικών απόψεων. Στο πλαίσιο του tour είδε τον Βενιζέλο, τον Αλιβιζάτο και, αν δεν με ρίχνει στα βράχια η πηγή μου, συναντήθηκε και με τον Γιώργη τον Κατρούγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ».

…και η κατανομή των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη

– «Είναι βέβαιο ότι η τροπολογία για τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τις επόμενες κάλπες θα ψηφιστεί και μάλιστα πανηγυρικά από τα κόμματα. Εν προκειμένω, γνωρίζουμε τον χαμένο της όλης ιστορίας, που δεν είναι άλλος από τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αυτό που δεν γνωρίζουμε (και προσωπικά το ψάχνω) είναι τον ευνοημένο από την εξέλιξη του αποκλεισμού Κασιδιάρη. Όσοι γνωρίζουν τον ''χώρο'' εκτιμούν ότι το εκλογικό σώμα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις θα διασκορπιστεί επί πέντε. Αυτό σημαίνει ότι με τον τρόπο αυτόν αυξάνεται και το άθροισμα των εκτός Βουλής κομμάτων, άρα μειώνεται και ο πήχης της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα. Οπότε καταλάβατε, εκτός από τον ηττημένο, και ποιος θα είναι ο κερδισμένος!».