Ανακατωσούρα και αναστάτωση έφερε στη Βουλή η συζήτηση περί πρότασης µοµφής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης η πλειονότητα των βουλευτών από όλα τα κόµµατα είχε κατακλύσει το Καφενείο της Βουλής αλλά και το Εντευκτήριο, στο οποίο την ίδια ώρα έκοβαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου. Τα τραπεζάκια γεµάτα, στους διαδρόµους το αδιαχώρητο και οι δίσκοι µε τους καφέδες πηγαινοέρχονταν µε ταχύτητα φωτός. Στα πηγαδάκια «γαλάζιοι» βουλευτές αλλά και ΣΥΡΙΖΑίοι «γκρίνιαζαν» που η τριήµερη συζήτηση τους µπλοκάρει τις υποχρεώσεις στην περιφέρεια, τις πρωτοχρονιάτικες πίτες που έχουν να κόψουν, τα ραντεβού που είχαν προγραµµατίσει και γενικά τους χαλάει τα σχέδια για το Σαββατοκύριακο.

Σε πηγαδάκι, ο ∆ηµήτρης Μαρκόπουλος από τη Β’ Πειραιά έλεγε σε συναδέλφους του πως έχει να προλάβει να δώσει το «παρών» και να κόψει 55 πίτες από την Παρασκευή µέχρι και την Κυριακή και ο κόσµος τον περιµένει! Το ίδιο απασχολούσε και τους βουλευτές των νησιών, που δεν έφυγαν την Παρασκευή και έµειναν στην Αθήνα.

Ενδιαφέρον είχε η προέκταση που έδωσε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης για «γιαπωνέζικο ντους» µιλώντας σε διπλανό τραπέζι σχετικά µε τη µεγάλη καθυστέρηση του Αλέξη Τσίπρα να πάει στην Ολοµέλεια και να καταθέσει την πρόταση µοµφής. «Θα το δείτε, θα καθυστερήσει να έρθει να την καταθέσει, για να αρχίσουµε τη συζήτηση Πέµπτη, να πάει µέχρι και το Σάββατο και να µπλοκάρει το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία!», προέβλεψε ο υπουργός, δίνοντας τη δική του ερµηνεία στην τόσο µεγάλη καθυστέρηση. «Η ενηµέρωση ήταν να είµαστε εδώ από νωρίς, γιατί ο Αλ. Τσίπρας θα ανέβει στο βήµα στη 1 το µεσηµέρι, αλλά διαβλέπω πως θα το φρενάρει, για να δηµιουργήσει θέµα στο ταξίδι του πρωθυπουργού», συνέχισε ο υπουργός, ο οποίος όµως δεν επιβεβαιώθηκε.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/1