Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που την Κυριακή ανακοίνωσε τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές.

 Άλλωστε, ήταν κάτι που το ζητούσαν απεγνωσμένα οι πολιτευτές κυρίως, καθώς θέλουν να βγουν δυνατά στις περιφέρειες και να έχουν το επίσημο χρίσμα του κόμματος σε κάθε δραστηριότητά τους, αλλά και να αξιοποιήσουν πολιτικά τον χρόνο που απομένει μέχρι την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ώστε να κερδίσουν στην επαφή τους με την κοινωνία.

 Σε πολλούς νομούς της χώρας θα υπάρξουν σκληρές μάχες μεταξύ των υποψηφίων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο για την είσοδό τους στο ελληνικό κοινοβούλιο.

 Μάλιστα, τα στρατόπεδα των υποψηφίων κάνουν αγώνα δρόμου και πυκνώνουν τις επαφές τους, σε μια προσπάθεια να προσεταιριστούν συμμάχους, να κινητοποιήσουν όσο το δυνατό περισσότερα κομματικά στελέχη, αλλά και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

 Ας δούμε όμως πως έχει διαμορφωθεί – μέχρι στιγμής – το τοπίο και σε ποιες εκλογικές περιφέρειες θα διεξαχθούν οι σκληρότερες μάχες και τα μεγάλα ντέρμπι για μια θέση στη Βουλή. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι έδρες θα μειωθούν αισθητά στις δεύτερες κάλπες, που θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική, νυν βουλευτές και εν δυνάμει υποψήφιοι κυνηγούν την πρώτη – και σίγουρη - έδρα στους περισσότερους νομούς της χώρας.

 Για τους παροικούντες την πράσινη Ιερουσαλήμ, οι μεγάλες μάχες για την πρώτη θέση αναμένεται να δοθούν στην Α΄ Αθήνας (Κώστας Σκανδαλίδης vs Παύλος Γερουλάνος), στον Νότιο Τομέα της Αθήνας (Τόνια Αντωνίου vs Παύλος Χρηστίδης), στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (Νάντια Γιαννακοπούλου vs Μιχάλης Καρχιμάκης), στην Α΄ Θεσσαλονίκης (Χάρης Καστανίδης vs Αντώνης Σαουλίδης), στην Β΄ Θεσσαλονίκης (Γιώργος Αρβανιτίδης vs Κώστας Πετρίδης), στο Κιλκίς (Γιώργος Φραγγίδης vs Στέφανος Παραστατίδης), στο Ηράκλειο Κρήτης (Φραγκίσκος Παρασύρης vs Παύλος Μπαριτάκης), στα Τρίκαλα (Γιώργος Ηλιάδης vs Γιώργος Οικονόμου).