Με τον γιο της, Χρήστο, στο πλευρό της υποδέχτηκε στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Άννα Μισέλ Ασημακoπούλου, καλεσμένους από την Ελλάδα.

Η αποστολή σαράντα δημοσιογράφων αλλά και πολιτών επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Φυσικά, η κ. Ασημακοπούλου, μιλώντας μαζί τους για το καυτό θέμα που επικρατεί εντός και εκτός του Ευρωκοινοβουλίου, το «Qatar-gate», το χαρακτήρισε ένα «δυσάρεστο επεισόδιο για την Ελλάδα, όχι μια απλή υπόθεση». Τόνισε, μάλιστα, πως την άλλη εβδομάδα η Ολομέλεια θα ψηφίσει την άρση ασυλίας ακόμα δύο ευρωβουλευτών, που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Πρόκειται για έναν Ιταλό και μία Βελγίδα, που είναι ζευγάρι. «Κανείς δεν ξέρει την έκταση του θέματος. Αν μιλάμε για το Κατάρ, για το Μαρόκο, τι κρύβεται!» είπε η ευρωβουλευτής.

Μάθαμε επίσης ότι η Ρομπέρτα Μετσόλα, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα λάβει νέα, αυστηρότερα μέτρα για τους εν ενεργεία αλλά και πρώην ευρωβουλευτές. Δεν θα μπορούν να μπαίνουν πλέον ελεύθερα για βόλτα... στις Βρυξέλλες, αλλά θα πρέπει να δηλώνουν το γιατί, με ποιον θα συναντηθούν και για ποιον λόγο. Όπως επίσης θα δηλώνουν τα ταξίδια που κάνουν σε ποια χώρα και με τι αντικείμενο.

«Δεν ήταν ένα επεισόδιο γκρίζο... για την Ελλάδα. Ηταν ένα εξόφθαλμο επεισόδιο το “Qatar-gate”, που πλήττει όλο το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης», μας είπε η κ. Ασημακοπούλου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/1