Κατ’ επανάληψη έχω διαβάσει σε αυτή τη στήλη που γράφει ο Κουρτάκης για την προοπτική να µην είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρόεδρος Κώστας Καραµανλής.

Ο πρεσβύτερος, όχι ο υπουργός, που θα είναι κανονικά και µε τον νόµο υποψήφιος στις Σέρρες. Μάλιστα, επί τη ευκαιρία να σας πω ότι σε τρεις διαφορετικές δηµοσκοπήσεις ο Καραµανλής ο Γ’ αναδεικνύεται πρώτος µε (µεγάλη) διαφορά στη γενέτειρα της εν λόγω πολιτικής φαµίλιας.

Επιστρέφω στο προκείµενο, που είναι οι ανακοινώσεις που, όπως µαθαίνω, σκοπεύει να κάνει (µέσα στον Φλεβάρη) ο πρόεδρος της καρδιάς µας, Κώστας Καραµανλής. Σύµφωνα µε αυτούς που παρακολουθούν τη γενικότερη δράση του προέδρου, πλέον έχει λάβει τις αποφάσεις του.

Τους έχει ενημερώσει

Μάλιστα, κάποιους πολύ στενούς συνεργάτες του, όπως ο Παυλόπουλος και ο Ζαγορίτης, τους έχει ενηµερώσει για το τι προτίθεται να πράξει. Από σπόντα έµαθα ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποφασίσει (οριστικά και αµετάκλητα) να µην είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόµενες βουλευτικές εκλογές.

Επί της ουσίας δηλαδή θα αποχωρήσει µετά από πάρα πολλά χρόνια από το Κοινοβούλιο. Με αφορµή αυτή την εξέλιξη, έφτασε στ’ αυτιά µου και µια πληροφορία ότι η αποχώρηση συνδέεται και µε µια κουβέντα που έχει κάνει µε τον πρόεδρο Μητσοτάκη αναφορικά µε την προοπτική να προταθεί για Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 14 Ιανουαρίου 2023.