Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να διέγραψε την Εύα Καϊλή, επιχειρώντας να την παρουσιάσει ως «Δούρειο ίππο» της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμη μαζί της. 

Πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αναφέρουν πως, όταν έρθει η ώρα της δίκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής μπορεί να κληθεί ως μάρτυρας, είτε επειδή θα το ζητήσει η Εύα Καϊλή, για να καταδείξει πως η πολιτική της για το Κατάρ εντασσόταν στο πλαίσιο μιας συνεννοημένης στρατηγικής με το κόμμα της, είτε γιατί οι ίδιοι οι Βέλγοι θα κρίνουν πως είναι απαραίτητη μια κατάθεσή του. Εάν επαληθευτεί κάτι τέτοιο, το όλο σκηνικό θα θυμίζει την περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον Κώστα Σημίτη για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Την περίοδο που ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να πείσει τους δικαστές πως δεν έπαιρνε μόνος του τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, αλλά το ΚΥΣΕΑ, ζητούσε επιμόνως να προσέλθει στο δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο τελευταίος εννοείται πως ποτέ δεν ανταποκρίθηκε σε μια τέτοια πρόσκληση, θεωρώντας ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος επάνω στο άγχος του να δηλώσει «αθώος του αίματος» επιχειρούσε να εμπλέξει και άλλους στις ποινικά κολάσιμες πράξεις του.

Αν η Εύα Καϊλή καταφύγει στην ίδια τακτική, ζητώντας από τον Ν. Ανδρουλάκη να καταθέσει ως μάρτυρας, είναι βέβαιο πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αρνηθεί. Δεν ξέρουμε, όμως, εάν κάτι τέτοιο μπορεί να το αποφύγει σε περίπτωση που τον καλέσουν από μόνοι τους οι Βέλγοι δικαστές...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/1