Πλήθος κόσμου αποχαιρετά σήμερα, Δευτέρα, στη Μητρόπολη Αθηνών των τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Μεταξύ άλλων, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στη Μητρόπολη.

Στις 9:50 έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γεωργία.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης, καθώς υπήρξε «συνταγματικός ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς» και η παρουσία του στην κηδεία θεωρήθηκε εξαρχής δεδομένη.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού απέτισε φόρο τιμής, στη συνέχεια βγήκε έξω από το παρεκκλήσι και συνομίλησε με τον κόσμο που περίμενε στην ουρά.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 9:00, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης Αθηνών είχε φτάσει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., βαφτισιμιά του Κωνσταντίνου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη.

Στη Μητρόπολη έφτασε στις 10:00 και ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος χθες με ανάρτησή του στο Facebook είχε ανακοινώσει πως θα παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Λίγο αργότερα, έφτασε και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

Στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου βρέθηκαν και ο βουλευτής της Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Γιώργος Καλαντζής και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης.