«Πονοκεφάλους» προκαλούν στον Χρήστο Σταϊκούρα οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί για τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία πουλήθηκαν στους servicers από τις τράπεζες, σύμφωνα με την στήλη big mouth του powergame.gr.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το big mouth

Μαθαίνω ότι οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί για τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία πουλήθηκαν στους servicers από τις τράπεζες, έχουν αρχίσει να προκαλούν… κανονικό πονοκέφαλο στον φίλο μου τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Γιατί τα business plans αποδεικνύονται σε πολλές εξ αυτών των περιπτώσεων κάτι περισσότερο από φιλόδοξα και εάν αρχίσουν να «σκάνε» το ένα μετά από το άλλο, φοβάμαι ότι δεν θα μας ξεπλένουν ούτε τα νερά του Νείλου στο Κάιρο. Απ’ όσο θυμάμαι, οι εγγυήσεις που δόθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο, για να εξυγιάνουν οι τράπεζες τους ισολογισμούς τους και να γίνουν πάλι επενδύσιμες, ξεπερνούν τα 17 δισ. ευρώ.

Δεν είναι μικρό το βάρος! Και χθες πληροφορήθηκα πως στη διαγωνιστική διαδικασία για το project Solar, που είναι κοινό και για τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες, το ενδιαφέρον ήταν απογοητευτικά περιορισμένο και το αποτέλεσμα πενιχρό. Η Bain απαξίωσε να καταθέσει δεσμευτική προσφορά και η Brace Bridge, όπως και η Water Wheel, προσέφεραν κυριολεκτικά τα ελάχιστα. Ακριβώς γιατί οι στόχοι του business plan είναι ακραίοι και θεωρούνται άπιαστοι.