Είθισται, όταν ένα συγκρότηµα αποφασίζει να κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση, σχεδόν ταυτόχρονα (και πάντα διακριτικά) να στήνει γέφυρες µε την αντιπολίτευση. Και επειδή δεν µιλάµε για πρωτάρηδες, αλλά για τους εµπειρότερους εκδότες και καναλάρχες της πιάτσας, που δεν είναι άλλοι από τους Αλαφούζους, διακρίνω (µε την ιδιότητα του πιστού αναγνώστη και τηλεθεατή) παράλληλα µε την επιχειρούµενη «στροφή» και ένα (σχετικό) άνοιγµα προς τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επ’ αυτού, δεν χρειάζεται κάποιος να ανήκει στη δική µου κατηγορία (του πιστού πελάτη) για να διαπιστώσει το «άνοιγµα». Αρκεί ένα σύντοµο «πέρασµα» από την «Καθηµερινή» και τον ΣΚΑΪ και θα καταλάβει ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει! Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο (γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχει παρασκήνιο) επισηµαίνουν ότι κυρίως ο Θέµης Αλαφούζος θεωρεί πως επιβάλλεται στον δρόµο προς τις εκλογές να υπάρξει µια ισορροπία.

Το αξιοσηµείωτο είναι ότι εσχάτως έχει προσχωρήσει στη συγκεκριµένη άποψη του εκδότη Θέµη και ο αδερφός του, Γιάννης. Το αφεντικό του ΣΚΑΪ (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που -όπως µαθαίνω- έχει αποφασίσει να κινηθεί ολίγον αντιπολιτευτικά, θέλοντας να στηρίξει και σε επίπεδο ποσοστών τα µαγαζιά του. Στο πλαίσιο αυτό ο γνωστός καναλάρχης φαίνεται ότι έχει λάβει τις περισσότερες αποφάσεις.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 7/1