Με μία έδρα λιγότερη για τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα και σταθερές για τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα κλείνει το σίριαλ της απογραφής για τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, βάζοντας έτσι τέλος και στο άγχος βουλευτών, πολιτευτών και κομματικών στελεχών για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτικών εδρών των επόμενων εκλογών.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, τόσο στον Βόλο όσο και στη Λαμία έχουν αρχίσει να «χτυπάνε οι καμπάνες», όπως μου είπε χαρακτηριστικά έμπειρο στέλεχος της Ν.Δ. Κι αυτό γιατί και στους δύο αυτούς νομούς το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. πρόκειται να είναι, όπως και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, πιο δυνατό από την προηγούμενη φορά από άποψης προσώπων, κάτι που μεγαλώνει εκ των πραγμάτων τον ανταγωνισμό, πόσω δε μάλλον όταν λιγοστεύει και ο αριθμός των εδρών.

«Και ποιος είναι ο κερδισμένος από την κατάσταση αυτή;», ρώτησα τον έμπειρο συνομιλητή μου. «Μα φυσικά ο… πρόεδρος», μου απάντησε με χαμόγελο και χαρακτηριστική άνεση. Αυτό που θεωρούν τα πιο έμπειρα στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλία είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο στις επόμενες εκλογές της απλής αναλογικής να κατεβάσει στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια όλα τα δυνατά κομματικά -και όχι μόνο- χαρτιά του, αδιαφορώντας για τις γνωστές βουλευτικές γκρίνιες.

Οφείλω λοιπόν να σας αποκαλύψω πως σε αυτό το σενάριο ποντάρουν πλέον όλοι τα λεφτά τους, προβλέποντας ταυτόχρονα μάχες ομηρικών διαστάσεων! Για να δούμε τι θα δούμε…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 7/1