Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, επρόκειτο να πραγµατοποιηθεί κάποιους (αρκετούς, για την ακρίβεια) µήνες πριν.

Ωστόσο, σύµφωνα µε τους γνωρίζοντες τα «γαλάζια» παρασκήνια, η αρχική υπαναχώρηση του εξαιρετικού κυβερνητικού στελέχους έλαβε χώρα κυριολεκτικά στο παρά πέντε της επισηµοποίησης της καθόδου του στον Βόρειο Τοµέα και των καθιερωµένων φωτογραφιών στο πρωθυπουργικό γραφείο που συνοδεύουν τις αντίστοιχες περιστάσεις. Μάλιστα, τότε, η σηµαντικότερη µερίδα των συνοµιλητών του άφηνε να διαρρέει πως δεν υπήρχε γυρισµός από την απόφαση αυτή και πως ο Νίκος Παπαθανάσης θα συνέχιζε το κυβερνητικό του έργο µέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο ίδιος άλλαξε εσχάτως γνώµη και τελικώς µετά από µια σειρά επαφών στις οποίες προχώρησε δροµολόγησε την είσοδό του στη µάχη του σταυρού. Μαθαίνω, δε, ότι ένα από τα πρόσωπα που θα τον στηρίξουν είναι ο φίλος µου ο Σάκης Ιωαννίδης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕ και πρώτος επιλαχών στα βόρεια της Αθήνας το 2019.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 7/1