Πού θα είναι υποψήφιος και ποια έδρα θα κρατήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης; Ισως να είναι αυτή η πιο hot συζήτηση των ημερών στην πίσω αυλή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ενόψει εκλογών και πριν ακόμη ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια.

Και εξηγούμαι: Η Φώφη Γεννηματά εκλεγόταν στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας. Το αναμενόμενο, λοιπόν, θα ήταν να κάνει το ίδιο και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ετσι, όμως, κινδυνεύει να αφήσει εκτός Βουλής τον Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος θα πολιτευτεί εκεί και τον στηρίζει πολύ, πιο πολύ από κάθε άλλον «γεννηματικό», ή την Τόνια Αντωνίου, που επίσης βοηθάει πολύ με την πολιτική της παρουσία.

Μήπως τότε θα πάει στην Ανατολική Αττική; Μα, αν συμβεί αυτό, θα αφήσει εκτός Βουλής τον πρώην γραμματέα και δεύτερο σε σταυρούς στην Κ.Ε., Μανώλη Χριστοδουλάκη, οπότε θα φανεί σαν να μην τον θέλει στα πόδια του. Για τον Βόρειο Τομέα με τον Ανδρέα Λοβέρδο ούτε συζήτηση -ακούγεται πολύ τραβηγμένο-, οπότε μένει ο Δυτικός Τομέας, με τη Νάντια Γιανακοπούλου, και το ρίσκο θα ήταν πολύ μεγάλο.

Έπειτα από πολλές συζητήσεις που έκανα με έμπειρους στα ΠΑΣΟΚικά, κατέληξα στο εξής: Αν πετύχει διψήφιο ποσοστό, θα πάρει την έδρα που άφησε ο Κεγκέρογλου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αν, ο μη γένοιτο, πέσει πιο χαμηλά, θα αποφασίσει με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και τη διασφάλιση του ελέγχου στο κόμμα. Δύσκολες αποφάσεις!

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 7/1