Το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές προς το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού είναι κάτι που απεύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό γιατί οι κάλπες εκείνη την εποχή ευνοούν την αποχή, κυρίως των νέων ανθρώπων, στους οποίους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως έχει μεγαλύτερη απήχηση απ’ ό,τι η Νέα Δημοκρατία.

Η ανησυχία αυτή της Κουμουνδούρου βασίζεται στο εξής σκεπτικό: Από το Πάσχα και μετά, χιλιάδες νέοι άνθρωποι «μεταναστεύουν» στη νησιωτική Ελλάδα για να εργαστούν. Επίσης, αν οι επαναληπτικές εκλογές διεξαχθούν μετά το κλείσιμο των σχολείων και των πανελλήνιων εξετάσεων, ακόμα ένας σημαντικός αριθμός νέων ψηφοφόρων θα ακολουθήσει την «πατροπαράδοτη» οδό. Δηλαδή, Πανελλήνιες και μετά διακοπές. Τι σημαίνει αυτό; Πως δύσκολα κάποιος νέος άνθρωπος, που έχει ξεκινήσει να δουλεύει σεζόν σε κάποιο νησί, θα παρατήσει την εργασία του για να έρθει στην Αθήνα ή όπου αλλού έχει τα εκλογικά του δικαιώματα προκειμένου να ψηφίσει. Αλλά και οι 17άρηδες, που έχουν δικαίωμα ψήφου, σιγά μην προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις στα νησιά με γνώμονα τις εθνικές εκλογές.

Αυτή είναι, λοιπόν, μια παράμετρος που υπολογίζει ως εκλογικά ζημιογόνα ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τη βεβαιότητα που εκφράζει πως στον χώρο της νέας γενιάς έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 7/1