Χαράς ευαγγέλιο αποτέλεσε για τους βουλευτές και τους πολιτευτές της Ν.∆. στη Θεσσαλονίκη η είδηση ότι η Μαρία Σπυράκη πολύ δύσκολα θα συµπεριληφθεί τελικώς στο ψηφοδέλτιο της πρώτης εκλογικής περιφέρειας της συµπρωτεύουσας, ακόµα κι αν ξεµπλέξει γρήγορα µε την υπόθεση των χρηµάτων που λάµβανε παρατύπως ο βοηθός της από το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο λόγος φυσικά έγκειται στο γεγονός ότι η ίδια φέρεται να µην είχε ενηµερώσει εγκαίρως το Μαξίµου για την έρευνα που είχε ξεκινήσει εις βάρος της, µε αποτέλεσµα άπαντες να πέσουν από τα σύννεφα. Με δεδοµένο λοιπόν ότι δεν προβλέπεται να προκύψει άλλη, τόσο ισχυρή γυναικεία υποψηφιότητα, ευνοούνται οι υπάρχοντες εκλεγµένοι, που βλέπουν να µην επηρεάζεται σε τόσο µεγάλο βαθµό ο εγχώριος ανταγωνισµός, αλλά και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου (εφόσον επιβεβαιωθεί η κάθοδός του).

Μέσα σε όλα αυτά, αναθάρρησαν και οι επιλαχόντες του 2019, Παναγιώτης Κοκκόρης, Νίκος Καραγιαννακίδης και ιαµαντής Γκολιδάκης. Αν µάλιστα κερδηθεί κι άλλη µία έδρα στο πλαίσιο της απογραφής ή αποστρατευθεί ταυτόχρονα και ο Καραµανλής, τότε όλοι µαζί θα ανοίξουν σαµπάνιες. Εκτός κι αν τους το χαλάσει ο Μητσοτάκης, που σκέφτεται εδώ και καιρό την Α’ Θεσσαλονίκης, οπότε αλλάζει το πράγµα..

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 30/12/2022