Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
nd_thessalonikis
Παραπολιτικά

Θεσσαλονίκη: Ζητούνται γυναίκες στην Α’ και άνδρες στη Β’ εκλογική περιφέρεια - «Σαφάρι» για τις «γαλάζιες» λίστες υποψηφίων

Στην Α' σίγουρες υποψήφιες είναι μόνο δύο, η Έλενα Ράπτη και η Άννα Ευθυμίου

«Ζητούνται γυναίκες στην Α’ και άνδρες στη Β’ για τις βουλευτικές λίστες. Πληροφορίες Ν.Δ. Θεσσαλονίκης ». Αυτή θα μπορούσε να είναι η αγγελία που θα προωθούσε η «γαλάζια» Διοικούσα της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Εξηγούμαστε: Στην Α’ μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Μαρίας Σπυράκη από τη βουλευτική λίστα αναζητούνται γυναίκες για να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο, που θα αποτελείται από 20 ή 21 ή και 22 (με τη νέα απογραφή) ονόματα. Το 2019 οι γυναίκες υποψήφιες ήταν οκτώ, ενώ τώρα είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν παραπάνω με τη νέα απογραφή - 9 ίσως και 10.

Αυτή τη στιγμή, σίγουρες υποψήφιες είναι μόνο δύο, η Ελενα Ράπτη και η Αννα Ευθυμίου. Δεν θα είναι σίγουρα στη λίστα η Αφροδίτη Λατινοπούλου (διαγράφηκε από τη Ν.Δ.), η Βίκυ Νάκου (είχε βουλευτικό κώλυμα), η Κατερίνα Ζιούτα (μετακομίζει στη Β’) και η Νιόβη Παυλίδου, ενώ υπάρχουν ερωτήματα για τη Σύνθια Σάπικα και την Αναστασία Τζαμπαζλή. Αντίθετα, εντός λίστας είναι πολύ πιθανό να βρεθούν η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα και η Δήμητρα Ακριτίδου. Πέραν τούτου ουδέν. Ή, καλύτερα, ουδεμία.

Από την άλλη, λειψανδρία καταγράφεται στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου το 2019 στη λίστα της Ν.Δ., που αριθμούσε 12 ονόματα, συμμετείχαν επτά υποψήφιοι άνδρες. Οι τέσσερις παραμένουν εντός μάχης. Πρόκειται για τους τρεις βουλευτές (Καράογλου, Αναστασιάδης και Βαρτζόπουλος) και τον πολιτευτή Φάνη Παπά. Πέραν τούτου, ουδέν. Ή, καλύτερα, ουδείς, καθώς και οι τρεις που είχαν συμμετάσχει στη λίστα το 2019 δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Ο λόγος για τους Γιάννη Καραγιάννη, Γιώργο Λαζαρίδη και Κώστα Φωτίου. Έτσι, η Ν.Δ. αναζητεί επειγόντως άνδρες υποψηφίους. Ενας εν ενεργεία δήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον, αλλά, όπως φαίνεται, θα είναι υποψήφιος στην Α’. Ετσι, το πρόβλημα παραμένει και η αρχική μας αγγελία συνεχίζει να έχει την ισχύ της…

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της τοπικής Ν.Δ. συνεχίζει τις περιοδείες της σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Διοικούσας, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, δεν έχει σταματήσει τις επισκέψεις. Μάλιστα, τον καινούργιο χρόνο θα ξεκινήσει σειρά περιοδειών σε έργα, όπως το μετρό, και υπηρεσίες, όπως η Εγνατία Οδός Α.Ε., καθώς και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 30/12