Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
mitsotakis_vouli
Παραπολιτικά

Το αντίπαλον δέος της Τσαπανίδου - Ποιον σκέφτεται ο Μητσοτάκης για αντικαταστάτη του Οικονόμου ενόψει των εκλογών

Μέχρι πρότινος ακουγόταν εντόνως ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα µπορούσε να ανταποκριθεί και σε αυτόν τον ρόλο

Και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε επισήµως την Πόπη Τσαπανίδου για τη θέση της εκπροσώπου του κόµµατος ενόψει εκλογών, µένει να δούµε την αντίδραση του κυβερνώντος κόµµατος, για το οποίο το συγκεκριµένο πόστο είχε πάντα ιδιαίτερη σηµασία στις προεκλογικές µάχες.

Μέχρι πρότινος ακουγόταν εντόνως ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα µπορούσε να ανταποκριθεί και σε αυτόν τον ρόλο, στο πλαίσιο των αρµοδιοτήτων που θα αναλάβει µε φόντο τις επερχόµενες διπλές κάλπες και οι οποίες θα αγγίζουν και το κοµµάτι της επικοινωνίας. Βλέπετε, πρόκειται για ένα πολύ έµπειρο στέλεχος σε ό,τι αφορά το εσωκοµµατικό µέτωπο, ενώ διαθέτει πλέον και ισχυρή αναγνωρισιµότητα. Το θέµα όµως είναι ότι η περίπτωση Τσαπανίδου περιπλέκει τα πράγµατα και ως εκ τούτου κάποιοι σκέφτονται ήδη ότι θα πρέπει να υπάρξει µια αντιστοίχως... επαγγελµατική προσέγγιση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου, το όνοµα του πολύπειρου ∆ηµήτρη Οικονόµου είναι δεδοµένο ότι θα πέσει στο τραπέζι από την πλευρά των συνοµιλητών του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι όµως αυτή τη φορά για την Καρδίτσα, αλλά για να συµµετάσχει στη µάχη των εκλογών σε απολύτως κεντρικό επίπεδο. Στο παρελθόν ακούστηκε και η περίπτωση του γραµµατέα της Ν.∆., Παύλου Μαρινάκη, ωστόσο µε δεδοµένο ότι θα έχει στις πλάτες του τη γενικότερη οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας είναι µάλλον αµφίβολο πως θα έχει το περιθώριο και για άλλη µία πρόκληση.

Παράλληλα, η επιλογή µιας γυναίκας από τον Αλέξη Τσίπρα για να αποτελέσει την αιχµή του δόρατος στην καµπάνια του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει στο µυαλό ορισµένων συνοµιλητών του πρωθυπουργού την ευρωβουλευτίνα Άννα Ασηµακοπούλου.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 30/12/2022