Ο Αλκαίος-Αναστάσιος Γεωργιάδης περιεργαζόταν τα ράφια µε τα παιχνίδια σε κατάστηµα γνωστής αλυσίδας το πρωί της παραµονής των Χριστουγέννων, όταν είδε µπροστά του την τηλεοπτική κάµερα και άκουσε τον δηµοσιογράφο να τον ρωτά ποια παιχνίδια είχε επιλέξει. Ηταν το πρώτο live για τον 8χρονο, δευτερότοκο, γιο του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ευγενίας Μανωλίδου, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον πατέρα του στην περιοδεία του σε καταστήµατα παιχνιδιών, βρίσκοντας και την ευκαιρία να διαλέξει τα δώρα του.

alkaios


Συνόδευσε τον πατέρα του στην περιοδεία του σε καταστήματα παιχνιδιών, επιλέγοντας μάλιστα από το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη»

Την ώρα, λοιπόν, που ο υπουργός Ανάπτυξης συζητούσε µε τους υπευθύνους του καταστήµατος και καταναλωτές για την πορεία της κυβερνητικής πρωτοβουλίας υπό τον τίτλο «το καλάθι του Αϊ-Βασίλη», δηλαδή την προσφορά ποιοτικών παιχνιδιών σε µειωµένες τιµές, προκειµένου όλοι οι γονείς να µπορέσουν να προσφέρουν χαρά στα παιδιά τους, ο Αλκαίος είχε φτιάξει ήδη το δικό του «καλάθι», επιλέγοντας µάλιστα από το «καλάθι του Αϊ-Βασίλη» χωρίς την καθοδήγηση του πατέρα του. Ενα αστρονοµικό τηλεσκόπιο, ιδανικό για νυχτερινή παρατήρηση, ένα ροµποτικό χέρι που χρησιµοποιεί την υδραυλική ενέργεια και ένα (κλασικό) παιχνίδι µε στρατιώτες ήταν τα παιχνίδια που επέλεξε ο βενιαµίν της οικογένειας Γεωργιάδη.

akkkkk

 

 

ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ… SKYPE

Μαθητής της Γ’ ∆ηµοτικού σήµερα, ο Αλκαίος µιλά άπταιστα τα αρχαία ελληνικά, διαβάζει Ιστορία και µετέχει στις δραστηριότητες και στα εκπαιδευτικά προγράµµατα της «Ελληνικής Αγωγής», µε τους γονείς του να µην κρύβουν φυσικά την ιδιαίτερη αδυναµία που του έχουν, όπως φαίνεται και από τα τρυφερά στιγµιότυπα που έχουν κατά καιρούς αναρτήσει στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΥOUTUBE

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όταν προ τριετίας σε εκδήλωση της «Ελληνικής Αγωγής» στο Μέγαρο Μουσικής έψαλε στα αρχαία ελληνικά τα κάλαντα από τον Πλούταρχο, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέβασε το σχετικό βίντεο στο ΥouTube επισηµαίνοντας: «Επειδή (σ.σ.: ο Αναστάσιος/ Αλκαίος) µε έβλεπε απέναντί του, έκανε περισσότερα κόλπα προς εµένα, η αλήθεια είναι…».

alkaios2

Εξίσου χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία που πόσταρε στο Ιnstagram κατά τη διάρκεια της πανδηµίας η Ευγενία Μανωλίδου µε τον γιο της να τη βοηθά να φορέσει τη µάσκα της και την εξής λεζάντα: «“Κάτσε να σε βοηθήσω”, µου λέει και µε τρελαίνει!».

Μπορεί προφανώς να είναι ακόµη πάρα πολύ νωρίς για να φανεί αν θα ακολουθήσει τα βήµατα του πατέρα του στην πολιτική, της µητέρας του στη µουσική ή αν θα χαράξει τον δικό του δρόµο, είναι σαφές πάντως ότι ο Αλκαίος Γεωργιάδης έχει κληρονοµήσει την άνεσή τους µπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

Αλλωστε, όπως έχει εκµυστηρευθεί σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ο Αλκαίος συνήθως µιλάει µε τους φίλους του µέσω Viber, κάποια στιγµή τού ζήτησε να του βάλει Skype. Ο Αδωνις τον ρώτησε λοιπόν γιατί χρειάζεται Skype και έλαβε την εξής απάντηση: «Θέλω και Skype, για να βγαίνω στην τηλεόραση όπως εσύ».

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 30/12/2022.