Αλήθεια, τι απέγινε εκείνος ο περίφημος κώδικας δεοντολογίας που είχε συντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και προέβλεπε πως όσοι εκλέγονται βουλευτές με τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα πρέπει να δεσμεύονται ηθικά και πολιτικά ότι η έδρα δεν ανήκει στους ίδιους, αλλά στον πολιτικό φορέα από τον οποίο προέρχονται;

Ξαναθυμήθηκα αυτή την ευτράπελη διατύπωση, που είχε καταγραφεί στις καταστατικές οδηγίες του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις πρόσφατες «μεταγραφές» που εξασφάλισε ο Αλ. Τσίπρας για λογαριασμό του κόμματός του. Και αναφέρομαι στις περιπτώσεις των προερχόμενων από το κόμμα ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, βουλευτών Φωτεινής Μπακαδήμα και Αγγελικής Αδαμοπούλου, οι οποίες προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν μη τι άλλο, συνιστά υποκρισία το να θες να υποχρεώνεις τα δικά σου στελέχη να υπογράφουν δήλωση παράδοσης της έδρας όταν πλέον δεν συντάσσονται μαζί σου, αλλά την ίδια στιγμή να «καλωσορίζεις» στους κόλπους της Κ.Ο. ανεξάρτητους βουλευτές από άλλα κόμματα, που δεν παρέδωσαν τις έδρες τους σε αυτά όταν τα εγκατέλειψαν.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 23/12