Δεν ξέρω ποιοι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι συμβούλευσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαρνηθεί την Εύα Καϊλή, μόλις αποκαλύφθηκε η συμμετοχή της στην υπόθεση δωροδοκίας από το Κατάρ και να τη χρεώσει στη Ν.Δ., με τον ισχυρισμό ότι λειτουργούσε ως «Δούρειος ίππος» της «γαλάζιας» παράταξης, αλλά σίγουρα δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Ναι, είναι αλήθεια πως ο Ν. Ανδρουλάκης δεν είχε σκοπό να ξαναχρίσει υποψήφια ευρωβουλευτή την Εύα Καϊλή. Ναι, είναι αλήθεια πως σκέφτηκε να τη διαγράψει με αφορμή τις αλλεπάλληλες διαφοροποιήσεις της από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ.

Αλήθεια είναι επίσης πως τσακώθηκε μαζί της κατά την τελευταία τους συνάντηση στο Στρασβούργο και έφτασε στο σημείο να την υποψιάζεται πως δεν υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα του Κατάρ, χωρίς να προσδοκά κάποια οφέλη.

Εδώ και έναν μήνα

Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως ο Ν. Ανδρουλάκης εδώ και έναν μήνα έλεγε δεξιά και αριστερά πως η Ε. Καϊλή «πρέπει να τα παίρνει από τους Καταριανούς και να κάνει ωφελιμιστικό λόμπινγκ υπέρ τους στο Στρασβούργο». Όμως, ενώ τα ήξερε, τα έβλεπε, τα καταλάβαινε όλα αυτά, δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει.

Διαγραφή εξαρχής

Άρα τι έπρεπε να κάνει εφόσον έβλεπε πως η κυρία είναι βίος και πολιτεία; Να τη διαγράψει. Από τη στιγμή όμως που δεν το έκανε, όφειλε να βγει ευθέως και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν την έστειλε αδιάβαστη όταν έπρεπε και όχι να αντιμετωπίζει το θέμα με αστείους επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 17 Δεκεμβρίου 2022.