Πανικοβλήθηκε, όπως µαθαίνω, η συντρόφισσα Μαρία Σπυράκη πληροφορούµενη αργά το βράδυ της Πέµπτης ότι ο πρόεδρος (της καρδιάς µας) Μητσοτάκης, συνοµιλώντας µε δηµοσιογράφους, άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόµενο της διαγραφής της.

Αµέσως άρχισε να τηλεφωνεί δεξιά κι αριστερά, προσπαθώντας να µάθει τι την περίµενε µε το ξηµέρωµα της επόµενης ηµέρας. Για να προλάβει τα χειρότερα, έσπευσε να βγει στο Open του Σαββίδη, που, ως γνωστόν, έχει διευθυντή ειδήσεων τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, µε τον οποίο συνεργάστηκε στο παλιό Mega η Σπυράκη, και δήλωσε ότι θα ζητήσει να ανασταλεί η κοµµατική της ιδιότητα έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Η κίνηση αυτή σχεδόν εξόργισε τον πρωθυπουργό, αφού ακύρωνε κάθε δική του απόφαση περί διαγραφής. Μαθαίνω ότι υπήρξε ένα παρασκήνιο (χθες το πρωί), όπου στο τέλος αποφασίστηκε την αναστολή της κοµµατικής ιδιότητας να την αποφασίσει αυτός που είναι αρµόδιος και όχι η ίδια η ευρωβουλευτίνα.

Η όλη ιστορία στάθηκε αφορµή και για το πολιτικό φινάλε της Σπυράκη, αφού πλέον δεν υπάρχει (απολύτως) καµία περίπτωση να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση της Ν.∆. κρίθηκε σκόπιµο να αναφερθεί ότι αναστέλλεται (µεταξύ των άλλων) και η υποψηφιότητά της στην πρώτη (εκλογική) περιφέρεια της συµπρωτεύουσας.

*Δημοσιεύθηκε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 17/12