Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας - Ανυπότακτης Αριστεράς (Στρατούλης, Λεουτσάκος, Χουντής, Ήσυχος κ.ά.) έχουν καταθέσει την πρόταση για ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο, την οποία απευθύνουν προς το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεδομένου ότι το ΚΚΕ δεν είναι θετικό σε τέτοιες πρωτοβουλίες, το βάρος πέφτει κυρίως στο κόμμα του κ. Βαρουφάκη. Με παρέμβασή του σε ιστότοπο, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 άνοιξε το παράθυρο της συνεργασίας με τα στελέχη που είχαν αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας ταυτόχρονα την πόρτα προς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι για πρώτη φορά ο Βαρουφάκης μιλάει για προγραμματική συνεργασία και όχι για απλή ένταξη στα ψηφοδέλτια του κόμματός του. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκτιμούν πως έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές ζυμώσεις, στις οποίες παίρνουν μέρος και αρκετοί νεολαίοι που είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από διάφορες τάσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 17/12