To παρασκήνιο από την Πολιτική Ακαδημία που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά, στην οποία παρευρέθησαν μαζικά στελέχη και μέλη του κόμματος από τον νομό και ολόκληρη την Κρήτη, μεταφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν από την εκδήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε τη χανιώτικη φιλοξενία, προσκαλώντας όλους όσοι «κατέβηκαν» στα Χανιά σε γεύμα στο σπίτι της στο Ακρωτήρι, ενώ σημειώνει ότι στο επίκεντρο της κουβέντας, ανάμεσα στα ντολμαδάκια και τα άλλα εδέσματα, βρέθηκαν τα εκλογικά σενάρια, με τις εκτιμήσεις να δίνουν και να παίρνουν. 

Παράλληλα το big mouth στέκεται στην αναφορά του Παύλου Μαρινάκη στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων και ένα σχόλιο, που είχε να κάνει με τη γνωστή φιλία του παππού Μαρινάκη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και προφανώς ο γραμματέας Παύλος (αν και πιτσιρικάς) είχε μεγαλώσει με μητσοτακικά βιώματα.

Αναλυτικά τι γράφει η στήλη 

– Σας έγραφα προ ημερών ότι από χθες κάμποσοι Νεοδημοκράτες αξιωματούχοι θα κατηφόριζαν προς τα Χανιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πολιτική ακαδημία που διοργάνωσε ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης. Απ' όσα κατάφερα να μάθω, πέτυχε και με το παραπάνω άλλη μια πρωτοβουλία της ΝΔ, αυτήν τη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρόεδρου Μητσοτάκη. Τις εργασίες άνοιξε (όπως ήταν αναμενόμενο) η τοπική βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έδωσε τον παλμό των εκλογών, οι οποίες ως γνωστόν… έχουν μυρίσει για τα καλά. Μεταξύ των ομιλητών, οι υφυπουργοί Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Καραγιάννης και Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και οι Στέλιος Κονταδάκης, Γιάννης Λοβέρδος, Νίκος Ρωμανός, καθώς και οι τοπικοί βουλευτές Βολουδάκης και Διγαλάκης. Ιδιαίτερα θερμή μαθαίνω ότι ήταν η αντίδραση του κοινού όταν ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, έφερε το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και το πόσα χρόνια πήγε η Ελλάδα πίσω όταν δεν επανεξελέγη το 1993, καλώντας τους Νεοδημοκράτες της Κρήτης «να μην επιτρέψουν ξανά στο ψέμα και τον λαϊκισμό να καταστρέψουν τις επόμενες γενιές». Όπως αναμενόταν, η αναφορά του «γαλάζιου» γραμματέα απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων και ένα σχόλιο, που είχε να κάνει με τη γνωστή φιλία του παππού Μαρινάκη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και προφανώς ο γραμματέας Παύλος (αν και πιτσιρικάς) είχε μεγαλώσει με μητσοτακικά βιώματα.

– Πριν από την εκδήλωση η Ντόρα επιβεβαίωσε τη χανιώτικη φιλοξενία, προσκαλώντας όλους όσοι «κατέβηκαν» στα Χανιά σε γεύμα στο σπίτι της στο Ακρωτήρι. Όπως ήταν λογικό, στο επίκεντρο της κουβέντας, ανάμεσα στα ντολμαδάκια και τα άλλα εδέσματα, βρέθηκαν τα εκλογικά σενάρια, με τις εκτιμήσεις να δίνουν και να παίρνουν. Η πρώην υπουργός, που, όπως και να το κάνουμε, ήταν η πιο έμπειρη του τραπεζιού, πληροφορούμαι ότι εκτίμησε πως από τον Μάρτιο και μετά όλες οι ημερομηνίες είναι «ανοικτές». Ωστόσο, απέφυγε κάθε άλλη πρόβλεψη, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που θα εισέλθουμε στο 2023, κανείς δεν μπορεί να μιλάει περί πρόωρων εκλογών.

– Το βράδυ της χθεσινής μέρας η νεοδημοκρατική παρέα δείπνησε στην ψαροταβέρνα του «Ξυλούρη», στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, με τη σύνθεση πιο διευρυμένη, αφού εκτός από την Ντόρα, τους τοπικούς βουλευτές, τον γραμματέα της ΝΔ και τους υφυπουργούς, ήταν παρόντα και τα μέλη της ΝΟΔΕ. Ανάμεσα στα ψάρια και στις τσικουδιές, και πάλι το θέμα που κυριάρχησε στη χαλαρή συζήτηση είχε να κάνει με τον εκτιμώμενο χρόνο των εκλογών. Αν δεν το καταλάβατε, οι Νεοδημοκράτες, επειδή τους είπε ο πρόεδρος Μητσοτάκης ότι «μυρίζει εκλογές», είτε πιλάφι τρώνε είτε ψάρι, το μόνο που σκέφτονται είναι πότε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει να σφυρίξει την έναρξη του εκλογικού ματς.