Επικοινωνιακός πολύ ο 7ος αντιπρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Αβδελάς, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, από τη Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφος επί σειρά ετών.

Όπως έλεγαν σε πηγαδάκι στο Καφενείο, «μάλλον του έχει λείψει η δημοσιογραφική δράση, γιατί, όταν ανεβαίνει στην έδρα, είναι σαν να ακούμε tour operator να μας ξεναγεί!». Πάντα ευδιάθετος και με χιούμορ, αρχίζει: «Καλώς ήρθατε. Πάμε να ξεκινήσουμε όμορφα και ωραία τη συνεδρίασή μας. Καλησπέρα σας και από μένα. Εύχομαι να πούμε καληνύχτα και όχι καλημέρα. Για να μην πούμε, όμως, “καλημέρα”, θα κάνω μία υπενθύμιση... Να σεβαστείτε τους χρόνους και τους συναδέλφους σας». Και συνεχίζει: «Από τα όμορφα Γιάννενα πάμε στην Κόρινθο, στον Γεώργιο Ψυχογιό από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλη στιγμή λέει: «Ιππότης όπως είναι ο κ. Μπαρτζώκας, παραχωρεί τη θέση του στη Χριστίνα Αλεξοπούλου από τη Νέα Δημοκρατία. Αλλωστε, στη Βόρεια Ελλάδα, και ιδιαίτερα στη Βέροια, όλοι ιππότες είμαστε!». Κατά γενική διαπίστωση βουλευτών όλων των κομμάτων, «δεν υπάρχει περίπτωση να προαναγγείλει κάποιον χωρίς να κάνει πάσα για τον επόμενο ομιλητή».

Δίνοντας σε άλλη φάση τον λόγο στον Μ. Χρυσομάλλη, αναφέρει: «Βοηθήστε και τον Πανθρακικό να ανέβει, γιατί η περιοχή πρέπει να έχει ομάδα στην Α’ Εθνική. Η Θράκη πρέπει να έχει ομάδα εκεί», ενώ, απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Σκούφα, λέει: «Είναι και με υποτροφία φιλόλογος. Ξέρει ότι τρεις χιλιάδες λέξεις είναι το επτάλεπτο. Με πήγε στο δεκάλεπτο. Ετσι είναι!». Ο κ. Αβδελάς κλείνει, δε, πάντα τη συνεδρίαση λέγοντας: «Η Παναγιά μαζί σας»!

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 3/12