Με τη κατάρτιση των ψηφοδελτίων στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, μία είδηση από τη Δυτική Αττική ήρθε για να αλλάξει τις ισορροπίες στην στελέχωση του ψηφοδελτίου της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος και μέλος της ΚΠΕ, Μηνάς Αναστασάκης, δεν θα βρεθεί στη λίστα των υποψηφίων της Δυτικής Αττικής. Ο 38χρονος με έδρα την Ελευσίνα, είχε κατέλθει ως υποψήφιος στις εκλογές του 2019, σημειώνοντας αξιόλογους αριθμούς για μία περιοχή που την τελευταία δεκαετία το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη δυσκολεύεται ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, επικαλούμενος ζήτημα υγείας που καθιστά προσωρινή, αλλά αναγκαία την απόσυρσή σου από την «πρώτη γραμμή», γνωστοποίησε την απόφαση του τόσο στον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Σπυρόπουλο όσο και στον επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων, Βαγγέλη Αργύρη

Ο ίδιος, παρά το ζήτημα που έκανε αδύνατη την εκλογική του κάθοδο και προσπαθώντας να παραμείνει ενεργός στο χώρο στο μέτρο που δύναται, βρίσκεται στους τομείς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, με τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα στον τομέα Επιστημόνων.

Ο μάχιμος δικηγόρος προέρχεται από τις τάξεις της ΠΑΣΠ Νομικής του ΔΠΘ, ενώ στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στην Β’ εκλογική περιφέρεια Δυτικής Αττικής. Έχει διατελέσει - μεταξύ άλλων-, γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ελευσίνας, αναπληρωτής Γραμματέας Δικτύου Καταναλωτών και Ποιότητα Ζωής του κόμματος, μέλος της γραμματείας του Τομέα Δικαιοσύνης από το 2015 έως το 2018, ενώ τώρα αποτελεί τον αναπληρωτή γραμματέα του Τομέα Επιστημονικών Φορέων. Ο ίδιος κατά τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, βρέθηκε στην ομάδα επικοινωνίας του Γιώργου Παπανδρέου.