Είδα ένα όνειρο… 19 Μαρτίου και Κυριακή του Θωμά 30 Απριλίου. Έτσι, για να πιστέψουν και οι άπιστοι… Το καταθέτω και βλέπουμε. Πάντως κι άλλοι είδαν (τι σύμπτωση) στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε το ίδιο όνειρο και μάλιστα το συζήτησαν και σε… χαλαρό πρωινό καφέ.

- Καλό θα ήταν να προσέχουν ορισμένα «γαλάζια» πρωτοπαλίκαρα τα ονόματα που μετρούν στις μυστικές δημοσκοπήσεις για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Βλέπετε, εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία με τον μονόφθαλμο που βασιλεύει… Το κακό είναι ότι αυτή η κατάσταση δημιουργεί λανθασμένη εικόνα στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αποτέλεσμα της κάλπης. Αν κάποιοι κρίνουν ότι χωρούν λογικές του τύπου «να βάλουμε τους δικούς μας» στην πιο κρίσιμη εκλογική μάχη των τελευταίων δεκαετιών, πάμε πάσο… Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση των «αρίστων» να παίζει σ' αυτήν τη συγκυρία μπάλα με διάφορους παλαιοκομματικούς.

- Ακόμα τσακώνονται ο Στέλιος Πέτσας με τον Βασίλη Οικονόμου στην Ανατολική Αττική, βάζοντας στη μέση και τα τοπικά στελέχη. Νομίζω ότι μια κίνηση νουθεσίας από το Μαξίμου τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν απαραίτητη στην προκειμένη περίπτωση.

- Μαθαίνω ότι η Ράνια Σβίγκου πιθανότατα δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ των επόμενων εθνικών εκλογών. Δεν πιστεύω η εξέλιξη αυτή να είναι δάκτυλος κανενός ή… καμιάς.

- Δεν ξέρω αν ο Αντώνης Σαμαράς μετέφερε στο γεύμα που είχε με τον Καραμανλή τις προάλλες, ή στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, τα παράπονά του για τον Προκόπη Παυλόπουλο ή τον άλλοτε καραμανλικό Μίμη Παπαγγελόπουλο, στον οποίο χρεώνει την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Νovartis. Εξάλλου, η περίσταση αυτή αφορούσε το επίσημο κάλεσμα που ήθελε να απευθύνει ο Μεσσήνιος στον έτερο «γαλάζιο» πρώην πρωθυπουργό για τα εγκαίνια του Ιδρύματός του. Από κει και πέρα, η προσέγγιση αυτή έχει ενδιαφέρον, αν και οι δυο τους εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και ενδιαφέροντα… Κι αυτό θα φανεί από την εκ διαμέτρου αντίθετη ομιλία, σε σχέση με την πιο πρόσφατη παρέμβαση Καραμανλή, που θα εκφωνήσει στις 7 του μηνός ο Σαμαράς.

- Παρά τις περί του αντιθέτου ενστάσεις,  ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι πλέον ο βασικός εκλογολόγος του Μαξίμου και ως εκ τούτου «τρέχει» το σύνολο των σχετικών αναλύσεων του πρωθυπουργικού στρατηγείου. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, χρειάστηκε πρώτα να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις.

- Άσχετο. Πώς είναι οι σχέσεις του Δένδια με το καραμανλικό μπλοκ, αυτό που τον είχε στηρίξει σε όλες του τις εκλογικές μάχες το τελευταίο διάστημα; Ήρεμα ρωτάω… Ή μάλλον ξαναρωτάω, για να είμαστε ακριβείς…