Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται το εκλογικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποίησε στα μέσα της εβδομάδας με τους πιο στενούς του συνεργάτες δεν απέκλεισε το σενάριο του «χειμερινού αιφνιδιασμού» από τον Κ. Μητσοτάκη.

Δηλαδή, να στηθούν κάλπες ακόμα και εντός του Ιανουαρίου, τις οποίες ο πρωθυπουργός ενδέχεται να προκηρύξει με την ολοκλήρωση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, που συνιστά και ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, και δεν είναι άλλη από την έγκριση του Προϋπολογισμού.

Οι πληροφορίες

Αν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απεύχεται την επαλήθευση μιας τέτοιας εξέλιξης, εντούτοις, σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, τα μηνύματα και οι πληροφορίες που φτάνουν στο γραφείο του «συνηγορούν» στο ότι ο Κ. Μητσοτάκης εξετάζει και αυτή την επιλογή.

Η εντολή

Υπό τον φόβο να δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις τον πρώτο μήνα του 2023, ο Ν. Ανδρουλάκης έδωσε εντολή στις αρχές της εβδομάδας στον γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Α. Σπυρόπουλο, να κλείσει άρον-άρον όλες τις εσωκομματικές εκκρεμότητες, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι σε θέση μάχης και οργανωτικά. Γι’ αυτό και την περασμένη Παρασκευή ο Α. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε τους τομεάρχες του κόμματος, ώστε να αναλάβουν άμεσα δράση.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 26 Νοεμβρίου 2022.