Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
mitsotakis__2___1_
Παραπολιτικά

Γιατί κερδίζει έδαφος το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού τον Ιανουάριο - Η πάγια άποψη Μητσοτάκη και ο προϋπολογισμός

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Στο ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες αναφέρεται η στήλη big mouth του powergame.gr, σχολιάζοντας το σενάριο του αιφνιδιασμού και τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Αναλυτικά γράφει το big mouth

Ολοένα και περισσότερο έδαφος μαθαίνω ότι κερδίζει στο μυαλό του προέδρου Μητσοτάκη το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού τον Ιανουάριο. Αν και ο ίδιος επιμένει στο αφήγημα περί εξάντλησης της τετραετίας, εσχάτως έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο (έως απίθανο) να προσεγγίσει τα… θέλω του. Έτσι, μία από τις (πολλές) εισηγήσεις που δέχεται, κυρίως από τους Νεοδημοκράτες του Μαξίμου, προτρέπει τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο υπουργός Σταϊκούρας αποφάσισε να βάλει την ταμπέλα «ιστορικός» λίγο πριν καταθέσει τον φετινό Προϋπολογισμό στη Βουλή. Πάντως, αν κρίνω από τη γενικότερη κινητικότητα που αναπτύσσουν διάφορα κυβερνητικά στελέχη, δεν αποκλείω μέσα στον Δεκέμβριο να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις.