Η Ρένα Βασιλάκη (Ν.Δ.) και ο συνδυασμός «Η Κρήτη στην καρδιά μας», με επικεφαλής τη Ρένα Βασιλάκη, κέρδισε τις εκλογές στο μεγαλύτερο πνευματικό – πολιτιστικό σωματείο της χώρας.

Ειδικότερα, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, κατά τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου και μελών Διοικητικού Συμβουλίου, ως νέα πρόεδρος αναδείχθηκε η Ρένα Βασιλάκη, επικεφαλής του συνδυασμού της ΝΔ «Η Κρήτη στην καρδιά μας».

Ο συνδυασμός της πήρε πλειοψηφία, με ποσοστό 61%, έναντι του συνδυασμού «Νέα Παγκρήτιος», με επικεφαλής τον Γιώργο Πετράκη, με ποσοστό 39%, ο οποίος είχε πριμοδοτηθεί από τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έπειτα από 32 χρόνια, γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία της Παγκρητίου Ένωσης Αττικής, η Ρένα Βασιλάκη.

Ποια είναι η Ρένα Βασιλάκη

Η Ρένα Βασιλάκη είναι σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Κατά τη μακρά επαγγελματική της διαδρομή έχει διατελέσει επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων σε γραφεία κορυφαίων υπουργών, είναι στενή συνεργάτις του Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ διαθέτει μακρόχρονη πορεία στον εθελοντισμό και στην κοινωνική προσφορά.

O υπουργός Ανάπτυξης συνεχάρη τη Ρένα Βασιλάκη για την εκλογή της στην Παγκρήτιο: Υπηρετεί τη Δημόσια Διοίκηση εδώ και 30 χρόνια. Μέσα από μία σειρά νευραλγικών θέσεων ευθύνης, γνωρίζει πολύ καλά τον πολυδιάστατο χώρο της ναυτιλίας. Ιδιαίτερα επιτυχημένη στον απαιτητικό τομέα των Δημοσίων Σχέσεων των ιδιαιτέρων γραφείων τεσσάρων υπουργών. Έχει διατελέσει πρόεδρος των Ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας. Το 2006 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά και το 2010 έλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς ως περιφερειακή σύμβουλος στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Το 2009 και το 2019 έθεσε υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα, με τη Νέα Δημοκρατία.

Από την ηλικία των 18 ετών είναι ενεργό μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως, ενώ έχει εκλεγεί δύο φορές στη διοίκησή της. Συμμετέχει στην Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», στον Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, στην Ένωση Γυναικών Κρήτης και σε πολλά ακόμα κρητικά σωματεία.

Ως άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς της, διετέλεσε γενική γραμματέας της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για δεκαπέντε συναπτά έτη, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Αθλητικού Σωματείου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Ξεχωριστό σταθμό της διαδρομής της αποτελεί η ίδρυση των «ΑΘΗΝΑΪΔΩΝ», τμήμα των Daughters of Penelope, του γυναικείου τμήματος του μεγαλύτερου Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού AHEPA, όπου είναι εν ενεργεία πρόεδρος.