Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
DIAMATARHS_-_MITSOTAKHS
Παραπολιτικά

Διαματάρης: Έδωσε στον Μητσοτάκη αντίγραφο του πτυχίου του MBA από το Columbia

«Στο τέλος η Δικαιοσύνη και η αλήθεια νικούν», είπε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης

Δεκτός από τον πρωθυπουργό , Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε σήμερα Δευτέρα (21/11) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Διαματάρης είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού των Εξωτερικών, υπεύθυνου για τον Απόδημο Ελληνισμό, πριν από τρία χρόνια, εξαιτίας του θέματος που δημιουργήθηκε σχετικά με το πτυχίο του.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Διαματάρης παρουσίασε στον πρωθυπουργό έντυπο αντίγραφο του πτυχίου του, MBA, από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εθνικού Κήρυκα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, συνεχάρη τον πρώην υφυπουργό και ανέφερε ότι θέλει με τη συνάντηση αυτή να συμβάλει με τον πιο επίσημο τρόπο στην αποκατάσταση της αλήθειας και στη διόρθωση της αδικίας που διαπράχθηκε σε βάρος του από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα στηλίτευσε τον τρόπο και τις μεθόδους του ΣΥΡΙΖΑ.

MITSOTAKIS_1

Πώς είχε παραιτηθεί από το υφυπουργείο Εξωτερικών ο Αντ. Διαματάρης

Ο Αντώνης Διαματάρης είχε κατηγορηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν σπούδασε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο, όπως αναφερόταν στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, και ότι ούτε καν «πέρασε έξω από το Columbia».

Στη συνέχεια ο κ. Διαματάρης υπέβαλε την παραίτησή του. Το γεγονός ότι χρειάστηκε καιρός για να παραλάβει το πτυχίο του οφείλεται στους παρακάτω βασικούς λόγους:

  • Πρώτον, ότι είχαν παρέλθει περισσότερα από 40 χρόνια από τότε που ολοκλήρωσε τις σπουδές του, τον Ιανουάριο του 1977.
  • Δεύτερον, ότι τα αρχεία του πανεπιστημίου της εποχής εκείνης δεν ήταν σε ηλεκτρονική μορφή.
  • Τρίτον, ότι συνέπεσε με την αρχή της πανδημίας όταν τα πάντα στη Νέα Υόρκη υπολειτουργούσαν ή ήταν κλειστά.
  • Και, τέταρτον, ύστερα από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, το πανεπιστήμιο εξέτασε, ως όφειλε, εξονυχιστικά την υπόθεσή του.
Έτσι, το πτυχίο τού απονεμήθηκε με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2021. Και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να του απονεμηθεί ένα προχρονολογημένο πτυχίο και να φέρει ως ημερομηνία απονομής του πτυχίου το 1977, καθώς και ο τότε πρόεδρος του πανεπιστημίου και ο πρύτανης της Σχολής Διοικήσεως Επιχειρήσεων πέθαναν προ πολλού.

MITSOTAKIS_2

Διαματάρης: «Στο τέλος η Δικαιοσύνη και η αλήθεια νικούν»

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο κ. Διαματάρης, «που με την πράξη του και τον συμβολικό της χαρακτήρα συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της αλήθειας και στη διόρθωση μιας αδικίας που διαπράχθηκε σε βάρος μου. Η πράξη αυτή του πρωθυπουργού με τιμά. Ωστόσο, υπερβαίνει κατά πολύ εμένα και την αδικία που εγώ έχω υποστεί. Με τη συνάντηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλες και όλους που για οποιαδήποτε λόγο αδικούνται. Έτσι, αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι στο τέλος η Δικαιοσύνη και η αλήθεια νικούν».