Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με πατερίτσες μετά το ατύχημα που είχε στη Νάξο έκανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στάθηκε άτυχος, έπειτα από ένα στραβοπάτημα που υπέστη στο νησί, με τις εξετάσεις να δείχνουν πως έχει υποστεί κάταγμα έξω σφυρού (κοντά στον αστράγαλο), με αποτέλεσμα να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Έπειτα από ένα μικρό διάστημα αποκατάστασης, ο κ. Πιερρακάκης τέθηκε ξανά σε «θέση μάχης», ευρισκόμενος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Υπουργείο Εργασίας για τις εκκρεμείς συντάξεις. 

Στην ομιλία του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε με μια ιστορία από το 2019, όταν και υπήρχε η συζήτηση για την ψηφιακή μεταρρύθμιση της Ελλάδας, με την απόδοση των εκκρεμών συντάξεων να είναι από τα πρώτα θέματα στη λίστα.

«Από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης ετέθη το ζήτημα αυτό και θυμάμαι τη συζήτηση με τον Κωστή Χατζηδάκη με τη φράση whatever it takes, καθώς είχαμε ήδη το τεκμήριο των εμβολίων. Ωστόσο, το πρόγραμμα εμβολιασμού ήταν ευκολότερο γιατί "γράφαμε" σε λευκό χαρτί. Με τις εκκρεμείς συντάξεις έπρεπε παράλληλα να διορθώσουμε κάτι που ήδη υπήρχε».

«Είναι παράδειγμα δημόσιου μάνατζμεντ αυτό που έγινε με τις εκκρεμείς συντάξεις. Ξεκινήσαμε με 9 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές και φτάσαμε το 1 δισεκατομμύριο, με τους πολίτες να έχουν γλιτώσει πάνω από 100 ουρές και αυτό είναι ένα κομμάτι της εξίσωσης. Το κράτος θα αλλάξει», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.





Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο πώς το Δημόσιο πλέον λύνει γραφειοκρατικά ζητήματα και τόνισε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.