Mια πρώτη γεύση του δύσκολου παζλ που αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. η Θεσσαλονίκη πήρε αυτές τις ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος ανέβηκε στην πόλη για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση και βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά από προβλήματα που αφορούν τη διαχείριση των υποψηφιοτήτων ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων. Τόσο των εθνικών όσο και των αυτοδιοικητικών. Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε κάποια θεσμική εσωκομματική συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ήπιε καφέ με στελέχη του κόμματος και παρακάθισε σε ένα γεύμα σε εστιατόριο της Τούμπας. Εκεί τα στελέχη, μεταξύ τυρού και αχλαδιού, του έθεσαν το ζήτημα της στάσης του κόμματος απέναντι στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, έναν δήμαρχο που έχει πολιτική καταγωγή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην ομάδα του κινούνται ουκ ολίγοι προερχόμενοι από τον χώρο που είναι πολύ κοντά στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Το τι ακριβώς απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι και πολύ σαφές, αλλά μάλλον προς το «όχι» κλίνει η απάντησή του για στήριξη του Ζέρβα από το ΚΙΝ.ΑΛ. Μάλιστα, ζήτησε από τα στελέχη να αναζητήσουν ονόματα που κάνουν «γκελ» στον κόσμο, για να αξιολογηθούν από τη Νομαρχιακή του κόμματος αλλά και από το ΚΙΝ.ΑΛ. συνολικά.

Το πρόβλημα για τον Ανδρουλάκη είναι μεγάλο. Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στη διοίκηση Ζέρβα, ενώ ακόμη δεν έχει προκύψει κάποιο ισχυρό όνομα που θα μπορούσε να κάνει «γκελ» στον κόσμο, όπως ο λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το όνομα του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Νίκου Νυφούδη υπάρχει στο τραπέζι, αλλά δεν δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό. Αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Ανδρουλάκη είναι η ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου της Α’ Θεσσαλονίκης για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Και εκεί τα σημερινά δεδομένα δεν δημιουργούν πλατιά χαμόγελα. Στη λίστα θα είναι ο Χάρης Καστανίδης (εκλέγεται από το 1981), ο πολιτευτής Αντώνης Σαουλίδης, ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Πέτρος Λεκάκης και η Πένη Δαλαμπούρα. Αντίθετα, εκτός λίστας θα είναι ο Κυριάκος Κυριάκος, που θα ασχοληθεί με την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ, και ο Χρήστος Παπαστεργίου.

Δημοσιεύτηκε στο «Secret» των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» στις 5/11