- Ξεκινάω με φρέσκα νέα εκλογικής φύσεως… Ο αναπληρωτής διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, είναι το νέο όνομα που προστέθηκε στη λίστα με τους δυνάμει πρωτοεμφανιζόμενους υποψηφίους της Ν.Δ. Μιλάμε βεβαίως για τον Νότιο Τομέα, αφού η βάση του είναι η Γλυφάδα, όπου εξελέγη επανειλημμένως δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα πολύ ψηλά. Μάλιστα, στην περίπτωσή του δεν ισχύει και το περιβόητο ασυμβίβαστο, αφού, όπως μου λένε οι ουκ ολίγοι δικηγόροι με τους οποίους έχω συναναστραφεί εξαιτίας της εγκληματικής μου δράσης, το σημείο-κλειδί έγκειται στο γεγονός ότι το Ασκληπιείο ανήκει διοικητικά στη Β' Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου κι έτσι δεν έχει καμία θεσμική σύνδεση με τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Αυτό που έχει, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο ανιψιός και βαφτισιμιός της αείμνηστης εθνικής μας σταρ έχει αρχίσει να «μετριέται» στις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργεί το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει εκλογών. Για την ιστορία, ο Βουγιουκλάκης διατηρεί στενή φιλία με την οικογένεια Βαρβιτσιώτη, αλλά εσχάτως και με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

- Μιας και έπιασα τη Γλυφάδα και τον Νότιο Τομέα, μαθαίνω ότι η στήριξη του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου στον Νίκο Δένδια κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, ενώ οι γνωρίζοντες λένε πως σε κάθε περίπτωση δεν θα θυμίζει σε τίποτα την αναφανδόν στήριξη των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Βλέπετε, οι σχέσεις τους δεν είναι ανάλογες του παρελθόντος, εκτός κι αν παρέμβει κανένας… Καραμανλής και αλλάξει το σκηνικό. Πάντως, εδώ που τα λέμε, ο υπουργός πλέον δεν έχει και τόσο μεγάλη ανάγκη, αφού παίζει σε άλλα επίπεδα.

- Tα μαλλιά τους τραβάνε οι (σοβαροί) σύμβουλοι επικοινωνίας του Τσίπρα με το μέτωπο που άνοιξε η Κουμουνδούρου με την Εκκλησία λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές. Βλέπετε, σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προσελκύσει το κέντρο, η κομματική ηγεσία άφησε γι' ακόμα μια φορά να επικρατήσουν ως βασικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης απόψεις τύπου Φίλη, οι οποίες έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα και την ιστορία. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τις προηγούμενες ημέρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Νίκη Κεραμέως περί μετατροπής των σχολείων της Αθήνας σε κατηχητικά κέντρα της Εκκλησίας. Η Ιερά Σύνοδος και ο μετριοπαθής (αλλά και έχων σταθερά καλές σχέσεις με την πλευρά Τσίπρα) Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αντέδρασαν έντονα, στέλνοντας μάλιστα σχετική επιστολή.

- Παράπονα. Πολλά παράπονα δημάρχων και παραγόντων της Αυτοδιοίκησης φτάνουν στα σκοτεινά στέκια όπου συχνάζω για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Και τώρα που έρχονται εκλογές, στο Μαξίμου παθαίνουν αλλεργία με κάτι τέτοια. Καλή η προσήλωση στη νέα μας εκλογική περιφέρεια, αλλά μην το φθάνουμε και στα άκρα.

- Πάντως στην Ανατολική Αττική οι παλαιοί δεν αφήνουν τους νέους να ανασάνουν. Σου λέει, και χρησιμοποιούν το χαρτοφυλάκιό τους για να φτιάξουν πυρήνες (Πέτσας, Ζαχαράκη) και διαμηνύουν ότι μπαίνουν στη μάχη σαν εκλεκτοί του Μαξίμου. Έτσι και αυτοί από την πλευρά τους σαμποτάρουν όπως μπορούν τις εμφανίσεις και τις επαφές τους με τους τοπικούς πυρήνες. Το θέμα είναι ότι η κατάσταση αυτή μονιμοποιείται στον δρόμο προς τις κάλπες…

- Αν δεν ηρεμήσουν εκεί στον Πειραιά κάτι παλικάρια που δίνουν αρνητικές διαρροές για τον Βλαχάκο και τη Μιχαηλίδου, που θα αποτελέσουν τα νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο της πρώτης εκλογικής περιφέρειας του μεγάλου λιμανιού, πολύ φοβάμαι ότι θα προβώ σε αποκαλύψεις που δεν θα τους αρέσουν καθόλου. Όχι ότι εμείς έχουμε καμία προτίμηση στο εν λόγω δίδυμο. Το αντίθετο θα λέγαμε. Άλλωστε, τι σχέση μπορεί να έχει το προφίλ μου με την κατά τ' άλλα συμπαθή υφυπουργό και τον μειλίχιο πρώην υποψήφιο δήμαρχο. Απλώς να γνωρίζουν ότι έχουν γνώση οι φύλακες και συγκεκριμένα οι Μπρατάκος, Μαρινάκης και Νέζης. Αυτές οι πρακτικές εξάλλου δεν παραπέμπουν στην παραδοσιακά πειραιώτικη μαγκιά, αλλά σε φθηνά κόλπα περασμένων δεκαετιών... Και τώρα που τα έγραψα και ξεθύμανα, από βδομάδα θα ασχοληθώ και με άλλες εστίες έντασης ανά την περιφέρεια. Για παράδειγμα λέω να πάω μια βόλτα στα Τρίκαλα, όπου οι «γαλάζιοι» βουλευτές του νομού δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα σε κέντρα και παράκεντρα για να ακυρωθεί η προοπτική καθόδου στον εκλογικό στίβο του περιφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη…