Ο λαός λέει ότι όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το... γιαούρτι. Η παροιµία αυτή, αγαπηµένοι µου φίλοι εντός κι εκτός Ν.∆., ταιριάζει γάντι για να περιγράψει τον συναγερµό στον οποίο τέθηκαν οι Μπρατάκος, Νέζης και Μαρινάκης ενόψει της επιτάχυνσης των διαδικασιών όσον αφορά τη συγκρότηση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων για τις επόµενες εθνικές εκλογές.

Βλέπετε, η περίπτωση του Ανδρέα Πάτση καθιστά επιβεβληµένο τον ακόµα πιο ενδελεχή έλεγχο του background, που λέµε και στο Πασαλιµάνι, των προσώπων εκείνων που διεκδικούν την είσοδό τους αρχικά στις εκλογικές λίστες του κυβερνώντος κόµµατος και ακολούθως στη Βουλή.

Για φανταστείτε να υπάρξουν προεκλογικά αντίστοιχα φαινόµενα έστω και για υποψήφιο βουλευτή της Ν.∆. στο άµεσο µέλλον, και δη στο παρά πέντε της κάλπης; Θα µιλάµε για αυτογκόλ, µε απροσδιόριστες συνέπειες σε εκείνη τη συγκυρία...

«Προσεκτικά»

Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην τριανδρία των ψηφοδελτίων αλλά και στο σύνολο των εµπλεκόµενων παραγόντων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τελικές επιλογές και να περάσουν από κανονικό κόσκινο τους εν δυνάµει πρωτοεµφανιζόµενους υποψηφίους. Οι γνωρίζοντες, µάλιστα, λένε ότι δεν θα υπάρξει βιογραφικό που να µην περάσει από το πρωθυπουργικό γραφείο.

*Δημοσιεύτηκε στο «Secret» στις 29 Οκτωβρίου 2022.