Ας λένε στην Κουμουνδούρου πως δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις, προβάλλοντας τη γνωστή θέση, πως θα διαψευστούν στις κάλπες των εθνικών εκλογών.

Οι πληροφορίες που έχουμε κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Και όπως λένε στο χωριό μου, τους «κόφτει και τους παρακόφτει» η αντίδραση της κοινής γνώμης και μάλιστα καταφεύγουν και σε πρωτοποριακές μεθόδους, για να έχουν επιστημονική τεκμηρίωση αναφορικά με τη στάση του εκλογικού σώματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γνωστός πολιτικός αναλυτής και ερευνητής των τάσεων της κοινής γνώμης τις προηγούμενες ημέρες φέρεται να παρέδωσε στον Αλ. Τσίπρα τα αποτελέσματα μιας εμπεριστατωμένης μελέτης, που έκανε με τη μέθοδο των «focus groups».

Απόψεις και ιδέες

Ομάδες εστίασης επί το λαϊκότερον. Πρόκειται για μέθοδο ποιοτικής έρευνας βασισμένη σε μια μικρή ομάδα ατόμων, που περνά από συνέντευξη μέσω δομημένων συζητήσεων, οι οποίες διευθύνονται από έναν καθοδηγητή, προκειμένου να ακουστούν απόψεις, σκέψεις και ιδέες για ένα συγκεκριμένο θέμα ή αντικείμενο συζήτησης.

Μάλιστα, σε αυτές τις συνεντεύξεις συμμετέχει και ψυχολόγος, για να μπορεί να διακρίνει αν τα πρόσωπα που συμμετέχουν δίνουν ειλικρινείς απαντήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό που μεταφέρθηκε στον Αλ. Τσίπρα είναι πως όσοι ρωτήθηκαν τον έκριναν «αναξιόπιστο». Όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 29 Οκτωβρίου 2022.