∆ραµατική αλλαγή κλίµατος εντοπίζεται το τελευταίο διάστηµα για ορισµένους περιφερειάρχες που εξελέγησαν µε τη στήριξη της Ν.∆. στις προηγούµενες αυτοδιοικητικές κάλπες. Βλέπετε, στο µέτωπο της συνεργασίας τους µε την κεντρική εξουσία παρατηρήθηκαν κατά καιρούς σηµαντικές δυσλειτουργίες, ενώ, ακόµα χειρότερα, σε ορισµένους αποδίδονται πράξεις και δηλώσεις που εξέθεσαν τόσο τους ίδιους όσο και την κυβέρνηση.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις των Γιώργου Πατούλη και Φάνη Σπανού κατά τη διάρκεια σοβαρών κρίσεων που κλήθηκαν να διαχειριστούν, στους οποίους µπήκαν στη διαδικασία να απαντήσουν ακόµα και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Την ίδια στιγµή, κάθε άλλο παρά ικανοποίηση επικρατεί σε γενικές γραµµές για τον Γιώργο Κασαπίδη και τα πεπραγµένα του στο κοµµάτι του πολιτικού ελέγχου της υπόθεσης των λιγνιτών, ενώ κάποιοι βάζουν στην ίδια εξίσωση και τον Παναγιώτη Νίκα της Πελοποννήσου...

Πολλά βήµατα παραπάνω, στα όρια της οργής, έφθασε η έντονη δυσαρέσκεια για τα καµώµατα του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη (σ.σ.: Αν και κατήλθε ως ανεξάρτητος, προερχόµενος από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, τώρα, στα δύσκολα, επικαλείται σε κάθε ευκαιρία τη δήθεν εµπιστοσύνη που απολαµβάνει από το κυβερνών κόµµα και τον πρωθυπουργό), ο οποίος έφθασε στο σηµείο να τορπιλίζει ανοικτά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τον έλεγχο του Μεταναστευτικού.

Για όσους δεν θυµούνται, στις προηγούµενες περιφερειακές εκλογές η Ν.∆. κέρδισε 12 στις 13 περιφέρειες. Προκειµένου, λοιπόν, να επαναληφθεί αυτή η επίδοση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ίσως το Μαξίµου θα πρέπει να ξεπεράσει την έννοια της αυτονόητης διεκδίκησης ακόµη µίας θητείας (τουλάχιστον µε το «γαλάζιο» χρίσµα έµµεσα ή άµεσα) για κάποιους από τους προαναφερθέντες.

∆εν είναι δε τυχαίο ότι ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται και εναλλακτικές για ώρα ανάγκης...

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/10