Ο Θανάσης Μαμάκος είναι εδώ και λίγες ημέρες ο νέος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Ρένα Καραλαριώτου, η οποία έχει βάλει πλώρη για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ο Λαρισαίος δικηγόρος με τον τρόπο αυτόν έκανε το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς την εξασφάλιση του «χρίσματος» της Ν.Δ., καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να αγνοηθεί ο επικεφαλής μιας ολόκληρης δημοτικής ομάδας, η οποία εντέλει θα είναι και αυτή που θα ριχτεί στη μάχη των δημοτικών εκλογών απέναντι στον Απόστολο Καλογιάννη. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως έχουν λήξει οι φιλοδοξίες όλων των υπόλοιπων στελεχών που θα ήθελαν αυτό το προνόμιο για τον εαυτό τους.

Ηδη η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Καμηλαράκη ζήτησε εκλογή του υποψήφιου δημάρχου από τη βάση, ενώ υπάρχουν και άλλα ονόματα στο παρασκήνιο που ψάχνουν τον τρόπο να βγουν στο προσκήνιο. Φυσικά, δεν λείπουν εκείνοι που στις ιδιωτικές κουβέντες τους θεωρούν ότι ο καταλληλότερος υποψήφιος για τη θέση είναι ο Χρήστος Κέλλας, με τον Λαρισαίο βουλευτή όμως να αποκλείει κατηγορηματικά κάθε σκέψη ανάμιξής του.

Αυτό είναι, μέσες-άκρες, όλο το παρασκήνιο των διεργασιών, έναν χρόνο πριν στηθούν οι κάλπες της Αυτοδιοίκησης και όλοι πλέον στρέφουν τα βλέμματά τους στο κόμμα της Ν.Δ. Μέχρι να στηθούν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών, οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν πρόκειται να έχουμε καμία ουσιαστική εξέλιξη. Αυτό βοηθάει κάποιους και αποθαρρύνει άλλους.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 18/10