Η ιδέα να μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις ΝΟΔΕ της Ν.Δ. ήταν του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκου, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με βουλευτές και στελέχη από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη.

Ένα βασικό του συμπέρασμα ήταν ότι η κομματική βάση χρειάζεται τόνωση ηθικού, γιατί αισθάνεται ότι είναι σε μεγάλη απόσταση από την κυβέρνηση.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, την οποία γεωγραφικά την ορίζουμε, για να πέσουμε μέσα, από τη Θράκη μέχρι λίγο πάνω από τη Λάρισα, με κέντρο του προβλήματος τη Μακεδονία. Είναι η περιοχή στην οποία η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έχει τη μεγαλύτερη απήχηση σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα και αυτό προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Ο Γ. Μπρατάκος διαπίστωσε κίνδυνο ακόμα και κύματος φυγής κομματικών στελεχών και εισηγήθηκε η εμψύχωση των ΝΟΔΕ να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρότασή του σημαίνει ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του και αυτό το παραδέχονται όλο και περισσότεροι μέσα και κοντά στο Μαξίμου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 19/10