Το τελευταίο δίµηνο πριν από τις εθνικές εκλογές και σταδιακά θα ανακοινωθούν οι κεντρικές παράµετροι του κυβερνητικού προγράµµατος της Ν.∆. ενόψει της διεκδίκησης µιας δεύτερης τετραετίας Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Οι σχετικές προετοιµασίες «τρέχουν» ήδη σε δύο επίπεδα. Από τη µια στο Μέγαρο Μαξίµου, µε πρόσωπα-κλειδιά τον υπουργό Επικρατείας, αρµόδιο για τον συντονισµό του
κυβερνητικού έργου, Ακη Σκέρτσο, και φυσικά τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο. Από την άλλη, στην Πειραιώς, µε τον γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, και τον γραµµατέα Προγράµµατος, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος έχει επιφορτιστεί µε το ξεκαθάρισµα των προτεραιοτήτων και την ανάδειξη των πτυχών εκείνων που θα µπορούσαν να παίξουν καθοριστικό ερόλο στη διαµόρφωση του εκλογικού κλίµατος.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το εγχείρηµα αυτό θα έχει έντονα στοιχεία... one man show, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εµφανιστεί εκ νέου ως εγγυητής για την υλοποίηση του νέου πακέτου δεσµεύσεων που θα αναλάβει η Ν.∆., στη βάση της αντίστοιχης ρητορικής που αναπτύσσει σχετικά µε την πραγµάτωση των υποσχέσεων του 2019 στη διάρκεια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. Μάλιστα, µε δεδοµένο ότι είναι πολύ πιο δύσκολη η κατάρτιση και η παρουσίαση προγραµµατικών θέσεων για ένα κόµµα που βρίσκεται ήδη στην εξουσία, έχει ληφθεί η απόφαση δροµολόγησης µιας σειράς εκδηλώσεων σε σύγχρονα πρότυπα, µέσω των οποίων θα εξυπηρετηθεί η συγκεκριµένη στόχευση.

Οι περιστάσεις αυτές θα απλωθούνκαι στις 13 περιφέρειες της χώρας, µε το περιεχόµενό τους να συµβαδίζει µε τα κυβερνητικά επιτεύγµατα σε κάθε περιοχή.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/10