Παρά τη δυσπιστία του για τις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται, όπως μαθαίνω, από μια εταιρεία δημοσκοπήσεων και προφανώς, για να την έχει επιλέξει, τη θεωρεί αξιόπιστη. Ελα, όμως, που και αυτή η εταιρεία δίνει μεγάλο προβάδισμα στη Ν.Δ.!

Δεν πιστεύω να είναι ευχαριστημένος με 4-5 μονάδες διαφορά, επειδή άλλες εταιρείες δίνουν 7-8, γιατί και από τη «δική του» μέτρηση προκύπτει καθήλωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και αδυναμία διείσδυσης στο Κέντρο, με το οποίο διατηρεί προνομιακή σχέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εμαθα ότι ο δημοσκόπος που έχει την ευθύνη γι’ αυτές τις μετρήσεις τού εισηγήθηκε αξιοποίηση νέων προσώπων που μπορούν να συνδεθούν με την κυβερνησιμότητα και δεν παραπέμπουν στο κυβερνητικό παρελθόν των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Του εξήγησε, δηλαδή, ότι διατηρώντας στη «βιτρίνα» του κόμματος τους υπουργούς της «πρώτης φορά Αριστεράς» δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.

Κάπως έτσι νομίζω ότι σύντομα θα δούμε μέλη του «think tank», της ομάδας των τεχνοκρατών που συμβουλεύουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κάνουν εμφανίσεις στα ΜΜΕ και να βγαίνουν από την αφάνεια στην οποία βρίσκονται μέχρι τώρα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Εννοείται ότι όλα αυτά δεν αρέσουν καθόλου σε πρώην υπουργούς, που θεωρούν ότι δικαιωματικά θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία, ώστε να μπορέσουν να επανεκλεγούν με άνεση βουλευτές. Αναμένονται, λοιπόν, αντιδράσεις, αλλά φαίνεται ότι αυτήν τη φορά ο πρόεδρος έχει πειστεί πως πρέπει να τολμήσει!

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 8/10