Πολιτική και όχι επιστημονικού περιεχομένου ήταν και είναι η κριτική, την οποία ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σχετικά με τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας του νέου κοροναϊού, τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος στέλνει για άλλη μία φορά αριστοτεχνικά στη «γωνία» τις «επιστημονικού» χαρακτήρα σχετικές αιτιάσεις του Παύλου Πολάκη

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Action24, o Ανδρέας Ξανθός αποφεύγει χαρακτηριστικά κάθε σχετική «ανορθογραφία» και περιθωριοποιεί, χωρίς να τον κατονομάζει, τον Παύλο Πολάκη.

Ο Ανδρέας Ξανθός απαντά, λοιπόν, ως εξής σε σχετική ερώτηση:

«Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πανδημία, τα εμβόλια, τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και το εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης και αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ, δεν ήταν υπόθεση ενός στελέχους ή μιας ομάδας ανθρώπων που «κατέχουν την αλήθεια». Έχει συλλογικά διαμορφωθεί σε διαβούλευση με τον Τομέα Υγείας και με προοδευτικούς επιστήμονες από τη χώρα μας και το εξωτερικό, έχει εγκριθεί από την Προγραμματική Συνδιάσκεψη και το Συνέδριο του κόμματος και φυσικά, έχει κατ’ επανάληψιν παρουσιαστεί πολύ ξεκάθαρα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας και η ευρωομάδα μας έχουν προβάλλει ό,τι πιο αριστερό και ριζοσπαστικό έχει ειπωθεί για την πανδημία σε επίπεδο ευρωπαϊκής Αριστεράς, την πρόταση δηλαδή για άρση των προνομίων των πολυεθνικών και απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων και φαρμάκων για την covid-19. Δεν βλέπω διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πολιτική υγείας. Η στρατηγική για την πανδημία δεν ήταν επιστημονικό θέμα αλλά πολιτικό. Και η κριτική της Αριστεράς στη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, πουθενά στον κόσμο δεν είχε επιστημονικό χαρακτήρα αλλά ήταν επικεντρωμένη στις ανισότητες, στην καθολική κάλυψη και στην ανάγκη επένδυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας και στο ανθρώπινο δυναμικό του».