Μέσα στην ημέρα ή το αργότερο αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως έχουν πει και επισήμως, θα δημοσιοποιήσουν τα συμπεράσματά τους από τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προκρίνει την διαδικασία του απορρήτου.

Παράλληλα, οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια να χαρακτηριστεί ως μυστική προκειμένου να μην δημοσιοποιηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, δήλωσαν ότι θα δώσουν τα πορίσματά τους στην δημοσιότητα.

«Συγκάλυψη»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «επιχείρηση συγκάλυψης» που ξεδιπλώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ το ΚΚΕ κατήγγειλε τη «σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές».

«Επιβεβαιώνει την ενοχή»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του». Προσθέτουν ακόμα ότι  «και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής».

Παράλληλα στέλνουν το μήνυμα ότι «όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ξεκαθαρίζουν, δε, ότι «είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη». Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση  να αξιοποιεί το άρθρο 57 του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει μυστική συνεδρίαση ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης ή 15 βουλευτών.

«Κουκούλωμα»

Σχολιάζοντας η Κουμουνδούρου τις σχετικές πληροφορίες προσθέτουν ότι εάν η κυβέρνηση επιλέξει αυτή την διαδικασία «θα επιβεβαιώσει την ενοχή της καθώς μετά από μία fast track Εξεταστική Επιτροπή τώρα επιχειρεί να κουκουλώσει και τα πορίσματα των κομμάτων».

«Η ΝΔ δεν δέχτηκε την κλήση κομβικών μαρτύρων, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Παναγιώτης Κοντολέων και των επιχειρηματιών που οι εταιρείες τους έχουν σχέση με τα κακόβουλα λογισμικά. Τώρα θέλουν να επιβάλλουν και omerta. Δεν θα τους περάσει», προσθέτουν.