Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα επιστρέφουμε μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, αν και όπως έλεγε και ο Ηλίας ο Ψινάκης, το καλύτερο είναι να νομίζουν οι φίλοι σου ότι κάνεις διακοπές, όταν οι ίδιοι δουλεύουν.

-Τέλος πάντων, θα αρχίσουμε τη φετινή σεζόν από την ΠΑΣΟΚαρα, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί την Πέμπτη το βράδυ στην Πλάκα, στη γνωστή παραδοσιακή «Ταβέρνα της Μίνας» τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του άλλοτε κραταιού Κινήματος. Θα πρόκειται για μια συνάντηση τύπου «to know us better», αφού είναι εμφανές ότι οι σχέσεις του προέδρου με ορισμένους βουλευτές του χρήζουν άμεσης ψυχοθεραπείας. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε μέρες που είναι και μπαίνουμε και σε προεκλογική περίοδο...

-Mαθαίνω πως οι δουλειές του Ιβάν δεν πάνε καθόλου καλά. Μέχρι και η ΣΟΥΡΩΤΗ δημιουργεί πλέον σοβαρούς πονοκεφάλους στον businessman από το Ροστόφ. Όσο για το Open και τον ΠΑΟΚ αφήστε το καλύτερα. Μέχρι και το Κόκκινο Ποτάμι στο οποίο έπαιζαν τα ρέστα τους στην Παιανία, με το ζόρι έφθασε το 10% στο πρώτο επεισόδιο.

-Κατά τα άλλα, μου λένε ότι σε ανώτερο επίπεδο ο Ιβάν με τον Τίγρη διατηρούν αυτό το διάστημα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας. Μια επικοινωνία που όμως μου λένε οι ίδιοι κύκλοι ξεπερνά τα συμφέροντα των ομάδων τους, αλλά και τις κοινές τους παροτρύνσεις στον Μπαλτάκο να τινάξει στον αέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

-Μιας που μιλάμε για ποδόσφαιρο, αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν οι συναντήσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων (του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου) με κορυφαίους παράγοντες της UEFA, αφού στην ΕΠΟ εξακολουθεί να κάνει κουμάντο ένα συγκεκριμένο και… αειθαλές παρεάκι.

-Θα πρέπει να αισθάνθηκε περήφανος ο Πατούλης, που ο Μελισαννίδης τον συμπεριέλαβε στο ίδιο κάδρο με τους προκατόχους του Σγουρό και Δούρου σε ό,τι αφορά τη βοήθεια και τα κονδύλια που παρείχαν για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Τέτοια διακομματική σύμπνοια είχαμε να δούμε χρόνια

-Ποιος κορυφαίος υπουργός πικράθηκε επειδή δεν έλαβε πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ; Πολλώ δε μάλλον από την ώρα που είδε τον Άδωνι πρώτη μούρη…

-Οι πληροφορίες περί επιστροφής Αβραμόπουλου στην Α' Αθήνας και επαφών του με μεγαλοπαράγοντες του Μαξίμου και της Πειραιώς έχουν ανοίξει την όρεξη σε παλαιούς αυτοδιοικητικούς και κομματάρχες της πρωτεύουσας που είχαν ταυτιστεί στο παρελθόν μαζί του και οι οποίοι σπεύδουν να τους εκφράσουν τη στήριξή τους. Το θέμα είναι ότι για χάρη του πρώην υπουργού εμφανίζονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την Όλγα ή τον Κικίλια ή ακόμη και να αποσύρουν την υποστήριξή τους στον Πιερρακάκη.

-Η υποψηφιότητα του Νίκου Βλαχάκου με τη ΝΔ στον Πειραιά κλειδώνει οριστικά και αμετάκλητα. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι σχετικές ανακοινώσεις να προηγηθούν (δεδομένου ότι ήταν υποψήφιος δήμαρχος) έναντι άλλων -νέας κοπής- υποψηφίων. Όσο για τον Παναγιώτη Φασούλα στο ΠΑΣΟΚ, μαθαίνω ότι τώρα τελευταία, οι σχέσεις του με το σύστημα Ανδρουλάκη δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές…

-Στον αντίποδα έκλεισε και το τελευταίο παράθυρο για την πιθανότητα υποψηφιότητας του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη στη Θεσσαλονίκη. Ως εκ τούτου, βλέπω τον παλαιό ΟΝΝΕΔίτη να λειτουργεί προεκλογικά υπό τις υποδείξεις του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος θα αναλάβει να οργανώσει τη δραστηριότητα των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, οι οποίοι δεν θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού.

-Διάβασα στο «Secret» των Παραπολιτικών για το διαζύγιο πρώην «γαλάζιου» κυβερνητικού στελέχους. Προσθέτω στην πληροφορία αυτή, ότι είναι η δεύτερη φορά που περνάει το ίδιο πρόσωπο αυτή τη δυσάρεστη διαδικασία.

-H χήρα του Ευάγγελου Μπασιάκου, Βικεντία Συροπούλου Μπασιάκου ακούγεται όλο και πιο έντονα για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Βοιωτίας μετά και την ανάληψη των καθηκόντων της ως τομεάρχη Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των δύο φύλων της ΝΔ.

-Αμέσως μετά το νέο έτος θα υπάρξουν ανακατατάξεις στην επικοινωνιακή ομάδα της Πειραιώς. Μάλιστα ήδη βολιδοσκοπούνται δημοσιογράφοι και στελέχη της Επικοινωνίας προκειμένου να καλυφθούν οι προεκλογικές ανάγκες.

-Ποιος γνωστός «γαλάζιος» επικοινωνιολόγος έχει βάλει πλώρη για τη διεκδίκηση της δημαρχίας ενός εκ των μεγαλύτερων Δήμων της Εύβοιας;