Για τα τηλεφωνήματα που κάνει ο Άκης Σκέρτσος σε υπουργούς της κυβέρνησης μας, αλλά και την πρόσφατη εμπειρία που είχε κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας μαζί του, ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Τι γράφει το big mouth

Σας έγραφα προχθές ότι ο μεγάλος κερδισμένος μετά την αποχώρηση Δημητριάδη από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο υπουργός Επικράτειας Άκης Σκέρτσος.

Ο λόγος για τον κατά κοινή παραδοχή πιο μεθοδικό υπουργό της κυβέρνησης του προέδρου Κυριάκου, που για όσους δεν το γνωρίζουν τηλεφωνεί (σαν να είναι ο Μητσοτάκης) στα κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα οι περισσότεροι εκ των υπουργών αν και τον παίρνουν σαν πολιτικό υπόθετο, αναγνωρίζουν και τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά του.

Το γεγονός ότι εσχάτως αυτά που ζητά δεν γίνονται από τους υπουργούς δεν έχει καμία απολύτως σημασία, μπροστά στη συντήρηση του μύθου που συνοδεύει τον Άκη.

Για παράδειγμα, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος διηγούταν μια πρόσφατη εμπειρία που είχε με τον Σκέρτσο. Σύμφωνα με τον συνομιλητή μου, χτύπησε το τηλέφωνο και από την άλλη ήταν ο υπουργός Επικράτειας. Επειδή στο λεπτό τον βαρέθηκε, άφησε το ακουστικό πάνω στο γραφείο με τον υπουργό Άκη να μιλάει μόνος του, χωρίς φυσικά ο ίδιος να το καταλάβει. Προφανώς πίστεψε ότι ο υπουργός δεν του απαντούσε από σεβασμό!