Ακατανόητη και αχρείαστη μπορεί να χαρακτηριστεί η εσωκομματική κρίση που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ από τις αρχές του μήνα στον Νομό Δωδεκανήσων. Και αυτό επειδή κάποιοι στενοί συνεργάτες και φίλοι του Νίκου Ανδρουλάκη από την περιοχή επιχείρησαν να διαδραματίσουν παρασκηνιακό ρόλο, ώστε να μην τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον νομό.

Μετά τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού, υποτίθεται πως το πρόσωπο που είχε τον πρώτο λόγο ήταν η διεθνολόγος Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία ως πολιτεύτρια του κόμματος ερχόταν δεύτερη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων μετά τον αείμνηστο καθηγητή Καρδιολογίας.

Ελα, όμως, που η κυρία Φτακλάκη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού περίμενε να πάρει το «πράσινο φως» από τη Χαριλάου Τρικούπη, για να συνεχίσει τον αγώνα της ως υποψήφιας στα Δωδεκάνησα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, με αποτέλεσμα στις αρχές του Σεπτεμβρίου να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει. Παρέδωσε την κομματική της ταυτότητα και παραιτήθηκε και από τη θέση της υπεύθυνης νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος; Κατάλαβε πως το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη επιχειρούσε να ευνοήσει σκανδαλωδώς την υποψηφιότητα του παλαιού βουλευτή στην περιοχή Γιώργου Νικητιάδη, ο οποίος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές δεν είχε θέσει καν υποψηφιότητα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 10/9