Μαλλιά κουβάρια έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ένα άρθρο του Θανάση Καρτερού στην εφημερίδα «Αυγή» με το οποίο προέτρεπε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να «πάρει το χάπι του».

Αν και η πλειονότητα των «δικαιωματιστών» της αριστεράς σιώπησε εν τούτοις ένας νεολαίος του κόμματος ο Άρης Σπουρδαλάκης, βγήκε και έκραξε δημοσίως τον «μυστικοσύμβουλο»  του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας το άρθρο του σιχαμένο και μάλιστα τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στους αριστερούς χρήστες του διαδικτύου, ενώ θέση υπέρ του Θανάση Καρτερού πήρε ο «συνήθης ύποπτος, Παύλος Πολάκης. «Με τον ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟ!! Χωρις υποσημειώσεις. ΤΕΛΟΣ», εγραψε χαρακτηριστικά στο facebook.



Τώρα στην ανάρτησή του, ο Άρης Σπουρδαλάκης, σημαίνουν στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε  κάνει το εξής σχόλιο: «Λοιπόν επειδή κάπου πρέπει να μπαίνει ένα όριο: Θανάση Καρτερέ πρέπει στο ελάχιστο να ζητήσεις συγγνώμη για το σιχαμένο άρθρο που έγραψες που λέει δήθεν υποτιμητικά στο Μητσοτάκη "πάρε το χάπι σου''. Δε θα μιλήσω για το πόσο κακοποιητική είναι η συγκεκριμένη φράση για ανθρώπους που παλεύουν με ψυχικά νοσήματα, που έκαναν τεράστιο αγώνα για να ξεπεράσουν το ταμπού και να αρχίσουν την αγωγή που χρειάζονταν, ή που έχουν χαθεί γιατί δεν το ξεπέρασαν ποτέ. Έχω δυστυχώς πολλές προσωπικές εμπειρίες, δεν είναι όμως της ώρας τώρα. Θα πω το πολύ απλό: Όταν έχεις μια κυβέρνηση που καλύπτει βιαστές, έχει στείλει 30.000+ στον άλλο κόσμο από κοβιντ, μας έχει φτωχύνει σημαντικά και από πάνω μας παρακολουθεί κιόλας κι εσύ αντί να πεις οποιοδήποτε από αυτά λες "πάρε το χάπι σου" τους βγάζεις λάδι και μάλιστα σε μια περίοδο που ζορίζονται. Δε θα μπω στην τοξική λογική του να αναρωτηθώ αν γίνεται εκ του πονηρού. Συντροφικά όμως να ξέρεις ότι είμαστε πολλοί/ες που θέλουμε μια συγγνώμη».