Ένα σχόλιο που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις, αλλά και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Χάρης Καστανίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τα βάζει με τους Ευρωπαίους, που επέλεξαν, όπως αναφέρει, να εμπλακούν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς να έχουν καμμιά στρατηγική, τουλάχιστον ας μεσολαβήσουν τώρα, προτού να είναι αργά.

«Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια, με τον κίνδυνο ακτινοβολίας άμεσο. Οι Ευρωπαίοι που επέλεξαν να εμπλακούν σε μια αναμέτρηση, χωρίς να έχουν καμμιά στρατηγική, τουλάχιστον ας μεσολαβήσουν τώρα, προτού να είναι αργά», έγραψε στο twitter ο Χάρης Καστανίδης.

Η θέση που εξέφρασε πάντως ο Χάρης Καστανίδης αποτελεί αμφισβήτηση της επίσημης γραμμής του κόμματος, καθώς, όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει από την πρώτη στιγμή καταδικάσει χωρίς αστερίσκους την εισβολή στην Ουκρανία (στη λογική ότι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους), ξεκαθαρίζονας ταυτόχρονα πως η Ελλάδα είναι με την πλευρά της Ευρώπης.