Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, που ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα, Σάββατο,αλλά το κάνει με τρόπο, σίγουρα, που θα συζητηθεί.

Κάναμε καλά, αλλά τώρα…

Ειδικότερα, ο κεντροαριστερός Ματέο Ρέντσι έχει αναρτήσει μια φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα από το 2015, όταν κατά τη συνάντησή τους εκείνη ο τότε Ιταλός πρωθυπουργός είχε κάνει δώρο στον τότε ομολόγό του Αλέξη Τσίπρα μια γραβάτα.

«Η Ελλάδα εκτός ενισχυμένης εποπτείας. Είναι μια σημαντική μέρα για την Ευρώπη. Κάναμε σωστά που παλέψαμε να κρατήσουμε την Αθήνα στο κοινό μας σπίτι. Αλλά τώρα πρέπει να αλλάξουμε και τους ευρωπαϊκούς κανόνες», έγραψε στο twitter ο Ματέο Ρέντσι.

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, εντός Ελλάδας η διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για το ποιος έχει την πατρότητα της εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία καλά κρατεί, καθώς η μεν κυβέρνηση θέλει να πιστωθεί η ίδια αυτή την «επιτυχία», ο δε ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θέλουν να πιστωθεί η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία ως συνέχεια της «εξόδου από το μνημόνιο» το 2018, ενώ και το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ αντιτείνει ότι ουσιαστικά ήταν προαποφασισμένη από τους δανειστές η έξοδος από την εποπτεία ήδη από το 2019.

Δώρο μια ιταλική

Για την ιστορία, «έχεις πει ότι θα φορέσεις γραβάτα όταν βρεθεί η τελική λύση για την Ελλάδα. Ετσι, σου κάνω δώρο μία ιταλική, για να είναι η πρώτη που θα βάλεις», είχε πει ο κ. Ρέντσι στον Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος των κοινών τους δηλώσεων το 2015 παρουσιάζοντας την γραβάτα την οποία παρέλαβε χαμογελαστός ο κ. Τσίπρας και υποσχέθηκε ότι πράγματι θα βάλει αυτή τη γραβάτα την ημέρα που θα βρεθεί η λύση για το ελληνικό χρέος.