Αν και τον Αύγουστο δεν γίνονται δημοσκοπήσεις, εντούτοις στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη θα βοηθήσει στην αύξηση των ποσοστών του κόμματος, ενώ σε ατομικό επίπεδο θα εκτοξευθεί και η δημοφιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό σε μια περίοδο που τα ποσοστά του κόμματος είχαν «ταβανιάσει», ενώ σε επίπεδο επικαιρότητας το τέμπο για λογαριασμό της αντιπολίτευσης το έδιναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Επικοινωνιακά πλέον, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αυτός που εδώ και μέρες «ακούγεται» περισσότερο από τον κόσμο. Γιατί η προσοχή της κοινής γνώμης είναι στον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, η εκτίμηση πως η εκτόξευση της δημοφιλίας του είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί περιλαμβάνει και το σκέλος της σύγκρισης του ιδίου με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσπαθεί να «οικειοποιηθεί» τη «δοκιμασία» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, γιατί αντιλαμβάνεται πως η ενδυνάμωση του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος θα έχει αρνητική επίδραση στην εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΠΑΣΟΚ τελούν εν αναμονή των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου, εκτός κι αν η υπόθεση αυτή πάρει άλλη τροπή στο τέλος και τότε χυθεί η καρδάρα μαζί με το γάλα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 12/8