Η τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις διακοπές του, στο «Documento», έχει παρασκήνιο.

Εννοείται ότι είχε ζητηθεί καιρό, στην πραγματικότητα ήταν ανοιχτή η πρόσκληση, αλλά ο πρόεδρος είχε κάποιες επιφυλάξεις, προβληματιζόμενος αν η επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας θα του έκανε ζημιά στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο», στον οποίο φιλοδοξεί να διεισδύσει.

Τελικά, το αποφάσισε γνωρίζοντας ότι ο Κ. Βαξεβάνης είναι δίδυμο με τον Π. Πολάκη, κάτι που σημαίνει ότι στην Κουμουνδούρου έχουν επικρατήσει οι «σκληροί».

Σημαντικό το γεγονός ότι η συνέντευξη αποτιμήθηκε ως επιτυχημένη, άρα όσοι διαφωνούσαν απλώς... έχασαν. Επ’ ευκαιρία, σας ενημερώνω ότι επιτέλους πείστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο και έτσι απελευθερώθηκε το πρόγραμμα διακοπών των στελεχών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε ραντεβού στους συνεργάτες του για τις 25 Αυγούστου, παρόλο που το μεγαλύτερο διάστημα θα το περάσει στο εξοχικό του στα Λεγρενά, που σημαίνει ότι, αν παραστεί ανάγκη, μπορεί να επιστρέψει εύκολα και γρήγορα. Δεν αποκλείεται να κάνει και ένα οικογενειακό πέρασμα από την Κεφαλονιά, όπου είχε πάει και πέρυσι, φιλοξενούμενος του συμβούλου του, καθηγητή Νίκου Φαραντούρη, που θα είναι υποψήφιος στη συγκεκριμένη μονοεδρική στις επόμενες εκλογές. Η υποψηφιότητα αυτή απευθύνεται στον «μεσαίο χώρο».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret των «Παραπολιτικών» στις 6/08/2022