Καλό θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιους θεωρεί ο ίδιος υπαίτιους για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

Κανείς δεν διαφωνεί μαζί του ότι μια τέτοια σκοτεινή ενέργεια αποτελεί απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία. Ωστόσο, από τη στιγμή που προέβη στη σχετική μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο, το πολιτικό του γραφείο θα έπρεπε να «στοιχειοθετήσει» με συγκεκριμένα «ντοκουμέντα» και «πειστικές» αποδείξεις ποιοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θέλησαν να τον θέσουν σε καθεστώς «ομηρίας» ή «εκβιασμού», για να μην εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί το «ζουμί» της όλης υπόθεσης βρίσκεται στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που κρινόταν ποιος θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του φθινοπώρου του 2021, οπότε και επιχειρήθηκε η πρόσβαση στο απόρρητο των συνομιλιών του Ν. Ανδρουλάκη, σίγουρα αυτοί που θα είχαν έγνοια για το πολιτικό του μέλλον δεν σχετίζονται με τη Ν.Δ.

Κάτι που ξέρει καλά και ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος εκείνη την περίοδο, που δεν είχε νοσήσει η Φ. Γεννηματά, φέρεται να είχε αντίληψη του ποια πρόσωπα και ποια κόμματα δεν τον ήθελαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.